Mila dobila nov dom

Keruša Mila, kojoj je nepoznata osoba prošle godine u beogradskom naselju Medaković odsekla sve četiri šape, danas je prešla u dom porodice Čarnić iz Jajinaca.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2011.

15:13

Default images

Predstavnici grada Beograda najavili su da će za par meseci biti formirana policijska jedinica i hitna pomoć za životinje.

Keruša, koja je pre 8 meseci preživela zversko mučenje, kada su joj nepoznate osobe odsekle sve četiri šape, napokon je pronašla svoj dom.

Dušan Čarnić je rekao, iako je u medijima pisalo da je porodica presrećna, da se njegova porodica oseća posramljeno što se keruši dogodilo takvo mučenje.

“Na neki način se osećamo krivi što se ovo dogodilo u zemlji Srbiji i u gradu gde smo svo četvoro rođeni. To nije smelo da se desi“, rekao je on.

U aprilu prošle godine ovaj mešanac ostao je bez svih šapa. Od tada su se o njoj brinuli zaposleni Veterinarske ustanove - Veterina Beograd. Činili su sve kako bi, koliko se to moglo, nastavila normalno da živi.

Posle pronalaska unakažene životinje, u javnosti je pokrenuta kampanja kako bi se pronašla proteza. Mila trenutno koristi petu verziju specijalnih anatomskih proteza, koje su napravili stručnjaci Veterinarskog fakulteta i Ortopedskog zavoda "Rudo".

Vlasti grada Beograda obećale su da će se učiniti sve kako bi se kaznili oni koji čine zverstva prema životinjama. Tim povodom u Beogradu će biti formirana hitna pomoć za životinje i specijalna policijska jedinica koja će štititi prava životinja

Istraga o sakaćenju životinje još traje, a osobe kojima je pala na pamet monstruozna ideja da seku šape psu i dalje slobodno šetaju Beogradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: