Sukob oko opštine Kuršumlija

Predstavnici suprotstavljenih koalicija u Kuršumliji sukobili se u pokušaju da zauzmu kancelarije opštinske uprave. U SO Kuršumlija demantuju da je bilo sukoba.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 04.01.2011.

13:31

Default images

Predstavnici koalicije koju predvodi Demokratska stranka ušli su u zgradu, u čemu su ih sprečavali predstavnici koalicije na čijem je čelu Nova Srbija.

Najžešći sukob je bio oko kancelarije zamenika predsednika opštine, gde su se dvojica pretendenata na to mesto najpre verbalno sukobila, a posle i koškali.

Dejan Milošević iz koalicije koju predvodi DS je uspeo da zauzme kancelariju.

"Poštujem volju većine odbornika i ne planiram da izlazim iz moje kancelarije", kazao je Milošević novinarima.

Dvovlašće u Kuršumliji traje tri meseca. Obe strane tvrde da imaju po 20 odbornika, iako SO Kuršumlija ima 37 odborničkih mesta.

"Vest o sukobu neistinita i tendenciozna"

Iz SO Kuršumlija demantuju da je da je danas došlo do incidenta. U dopisu koji je potpisao predsednik opštine Goran Bojović, kao i njegov zamenik Zoran Lakić, navodi se da je vest o sukobu "apsolutno neistinita i tendenciozna".

"Nesporno je da su u kancelariji predsednika opštine i zamenika predsednika opštine bilo prisutno više od 10 ljudi, međutim nikakvog niti verbalnog niti fizičkog 'koškanja' nije bilo, već se obavljao veoma korektan razgovor, a to mogu da potvrde mnogobrojni svedoci. Razgovor koji je trajao više od dva sata je bio prijateljski i konsturktivan", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: