Železnice: Ukradeno pet tona bakra

Četiri osobe su prošle noći upale u magacin Železnica Srbije na Topčideru, pretukle čuvara i ukrale više od 5 tona bakarnih delova, saopštilo je to preduzeće.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2010.

17:39

Default images

Nepoznati razbojnici su radnika preduzeća "Ful protekt", koje obezbeđuje železničku imovinu, vezali žicom i trakom i naneli mu teške telesne povrede.

Povređenog čuvara, koji je zbrinut u Urgentnom centru, pronašao je kolega u šest sati ujutru, kada je došao da preuzme smenu.

Prema prvim informacijama, razbojnici su magacin napustili oko tri sata posle ponoći i odneli oko pet tona bakarnog obilaznog i nosećeg užeta, oko 160 kilograma bakarne žice, oko 2.000 sedla za noseće uže i tridesetak završnih stezaljki.

Godišnje Železnice Srbije pretrpe štetu od oko 180 miliona dinara u više od 750 krađa, a najviše se kradu železnički delovi i oprema od bakra ili gvožđa, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: