Potres i u evropskom delu Turske

Manje od dva sata posle jakog potresa u okolini Kraljeva zemljotres slične snage pogodio i evropski deo Turske i Grčku.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

04:21

Default images

U Turskoj je zabeležen zemljotres od 5,3 stepena po Rihterovoj skali, a u Grčkoj 5,1. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama i materijalnoj šteti

Zemljotres jačine 5,3 stepena pogodio je jutros severozapadni deo Turske i izazvao paniku među stanovnicima te oblasti, prenela je danas turska agencija Anadolija.

Epicentar potresa je bio kod mesta Čanakale, koji je posle Istanbula druga prelazna tačke Turske između Azije i Evrope. Zemljotres se osetio u 3.45 časova po centralnoevropskom vremenu i probudio je stanovnike Čanakalea, koji su istrčali na ulice. Mnogi su ostatak noći proveli na ulicama, prenela je turska agencija Anadolija.

Za sada nema infromacija o povređenima ili mogućoj materijalnoj šteti, rekao je gradonačelnik Čanakalea za televizijsku stanicu NTV.

Zemljotres se takođe osetio u Istanbulu, koji se nalazi 150 kilometara istočno od epicentra.

I u Grčkoj je jutros bio zemljotres. Ostrvo Samotraki u severnom delu Egejskog mora pogodio je rano jutros zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale.

Agencija ANA javlja da, zasad, nema podataka o stradanju ljudi ili materijalnoj šteti.

Procenjuje se da je epicentar potresa bio u zalivu Saros, pedesetak kilometara južno od grada Aleksandropulosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: