Državni organi o divljanju u Đenovi

Po otkazivanju meča Srbija-Italija zbog divljanja navijača, iz MUP-a nude pomoć policiji Italije, Ministarstvo sporta traži odlučnu reakciju protiv huligana.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 12.10.2010.

23:14

Default images

U vrhu policije Srbije za B92 navode da će biti pružena sva potrebna pomoć italijanskoj policiji, ukoliko to bude traženo.

Istovremeno, u MUP-u navode da će osigurati da se ne dozvoli huliganima da prilikom povratka u Srbiju pričine materijalnu štetu i ugroze bezbednost. Napad na golmana Vladimira Stojkovića biće predmet posebne istrage, rečeno je za B92.

Oglasilo se i Ministarstvo omladine i sporta.

U tom Ministarstvu je za B92 rečeno da će se tražiti odlučna reakcija ministarstava pravde i policije, kako bi se problem huligana u sportu rešio.

Huligani iz Srbije u Đenovi pred utakmicu Srbija-Italija prvo su napali bakljama golmana Vladimira Stojkovića, potom su divljali na stadionu, zbog čega je meč prekinut.

Ministarka: Sramota za ugled Srbije

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković rekla je da država mora da se odlučno obračuna sa huliganima zbog čijeg je vandalskog ponašanja prekinuta utakmica sa fudbalskom reprezentacijom Italije u Đenovi.

"Grupa ljudi koja sebe predstavlja kao srpske navijače obrukala je ne samo sebe već i čitavu Srbiju. Slike nasilja u Đenovi obići će čitav svet, što je velika sramota i udar na teško i mukotrpno građeni ugled srpskog sporta i Srbije", navela je ministarka u saopštenju.

"Zbog svega ovoga, država mora da se odlučno obračuna sa ovakvim izgrednicima i da odlučno jednom za svagda stane na put nasilju na sportskim terenima", navela je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: