Utorak, 12.10.2010.

23:14

Državni organi o divljanju u Đenovi

Po otkazivanju meča Srbija-Italija zbog divljanja navijača, iz MUP-a nude pomoć policiji Italije, Ministarstvo sporta traži odlučnu reakciju protiv huligana.

Izvor: B92

Državni organi o divljanju u Ðenovi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

MUKNAVI

pre 13 godina

Bas je "jako cudno" da medju tim huliganima nema dece..tajkuna,kurta i murta ..Ko bi reko da su to deca.."obicnih gradjana" koji imaju lepe plate,benefite, jer zive u drzavi kojom vladaju karakterni i moralni etaloni..Verovatno ce uskoro da usegenisu nasi socijolozi neki samit,na Kopaoniku,na kome ce da pretresaju taj drustveni paradoks posle ski samita ce nam se javiti,na kukovo leto,i sve ce nam detaljno objasniti..

esb

pre 13 godina

Sta se cudite? Ni jednu jedinu zabu niste hteli da progutate, makli ste onoga ko vam ih je pominjao i nastavili po starom- da se pravite da ih nema. A zabe rastu li, rastu, i razmnozavaju se.

gracija

pre 13 godina

opet smo poslali ružne slike u svet, kao da ih nije bilo dovoljno do sada. država je lenja, spora i jedva dostižna u svojim namerama da se obračuna sa pretnjama koje nisu nimalo naivne, i koje će joj se obiti o glavu. kao i svima nama, uostalom.

Walt Disney

pre 13 godina

A da vi malo smanjite sa saopstenjima, a pojacate sa delima?
Samo s...te a nista ne radite!
Ili ih posaljite sve na po 20god robije ili ih postavite za ambasadore, bas nas lepo predstavljaju u inostranstvu!

Nele

pre 13 godina

Kakvi su ovi iz nase ambasade u Italiji. Pa zar ne bi trebalo da im obezbede nova dokumenta i da ih prvim avionom (kao Miladina Kovacevica) vrate u Srbiju? Usput da posalju jedno milionce Italijanima da se ovi malo smire. Pitate zasto? Pa kako zasto, jel ovih dana poslanici zasedaju? Pa valjda bi se nasao neko od poslanika, koji vise od svih nas voli ovu sirotu "decu", da ih kao heroje provede kroz skupstinu. Sram vas bre bilo (NS, DSS i sl.) ako ih toliko volite i zalite vodite ih kuci u vase porodice, nahranite ih, obucite...

I tata bi sine!

pre 13 godina

Pa sto se na njih ljutite? Vi ste ih i napravili!

Oni su shvatili da za onog ko se bahati u inostranstvu drzava palti 800 000 evra.

Shvatili su i da se Velji Ilic ne bije samar, jer se za to dobije 2 godine, ali da moze da se preti B. Stankovic smrcu, jer je to za vas i vase sudije uvreda.

U pravu je Klintonova. Srbija je i bice lider u regionu, ali samo po nemoralnosti svoje vlasti!

Pera

pre 13 godina

nesposobni ministri, predjite vise s reci na dela, naravno da se zna vrlo dobro ko je organizator tih "ljudi" kao i ko je onaj istetovirani kreten koji je juce vodio ono divljanje jer su kamere samo njega i snimale. S njim treba u kamenolom da svoje steroidima nakljukano telo koristi u neke korisnije svrhe i podhitno naci onog ko organizuje sva ova divljanja ovih dana!

srdjan

pre 13 godina

Genijalna reakcija struktura vlasti.Neznaju oni gde zive od silnih procenata i kalkukisanja sa vise racuna ( inostranih).Mangupi u njihovim redovima to rade nisu se dobro "istalili".sirotinja i jad ove zemlje nije otisla u Italiju ili ce te opet reci da je oko 50% bilo "seljaka" iz unutrasnjosti.Od reakcija ce biti par akademskuh rasprava na temu "nasilje u sportu" nekoliko emisija i tako...a onda balon sala u Cukurevcu i ravnomeran razvoj Srbije....Beograde radis isto sto i 90-ih nekako je scenario isti samo su glumci bogatiji.Ne vidi se alternativa opozicija je jos gora a bolna istina je da smo jos jednom pokazali "pravo lce".I truli zapad ce nam uskratiti pravo na nastupe naravno "bez razloga" i sve je Ok " Na dobrom smo putu"
E pa nismo i zapitajmo se svi kakvi smo to ljudi??

zandarm

pre 13 godina

mi kad bijemo, onda nevaljamo. Govorite nam da smo kerovi, stoka. Drzava nam neda da koristimo ovlascenja, a ova bagra i dalje divlja. Znate sta bi mi voleli. . . Evo recimo sad za derbi, da im ne dodje ni jedan policajac, a ni zandarm, pa nek se pokolju medjusobno jednom za uvek! A kad bi se posle zapitali, pa gde je bila policija? Odgovor bi bio jednostavan : "OTISLI NA KOSOVO"

Ana

pre 13 godina

E sad, pošto dolaze tj vraćaju se u Srbiju, znate i kada i kako, ne morate po snimcima da ih tražite nego pravo u pritvor, pa suđenje po kratkom postupku i maksimalne kazne, što zatvorom što plaćanjem odštete (udar po džepu najviše boli!). Hajde državni organi, da vidimo da li ste sposobni da jednom učinite pravu stvar... ili ćete ih pustiti pa ih onda kao naknadno vijati po zemlji,od čega nema vajde...

N

pre 13 godina

To sto gledate je ono na sta ste pristajali svih prethodnih godina. Prostakluk koji je tretiran kao navijanje samo je postajao sve gori i gori, do onoga sto tek sada neki vide kao problem.
Pogledajte samo na kakve se sve spodobe pristajalo da govore o sportu i u ime sporta, ko je sve oznacavan strucnjakom sa jedinim ciljem da se neko drugi omalovazi i klika nastavi sa cedjenjem mladih i prostituisanjem nazvanim transferima.
Da li je i jedna tzv. sportska vest prosla bez pominjanja novca o prodaji, kao najvaznije informaacije?
Da li su vajni strucnjaci vise zainteresovani da se utakmice odigravaju uz sav taj psovacki armamentarijum i to naziva odlicnom, pravom atmosferom? I docekivanja po trgovima vise su licila na turbo-kulturu nego na proslavu lepote i podviga.
Za to vreme klubovi koje ne vodi prostacka "elita" kao i da ne postoje. Ne samo klubovi vec i citavi sportovi, koji se cak i aktivno guse kako bi jedino postojali tzv. veliki.
Za to vreme masa konzumira subkulturu reklama za pivo, a sponzori postaju pivare ili proizvodjaci sumnjivih suplemenata ili energetskih napitaka! Sa sve blagoslovom raznih prof. dr. izbeglim iz svojih palanki i zeljnih malo pink zivota...
Realnost je mnogo gora od svega ovde recenog.
Probudite se!

Marko

pre 13 godina

Kako brza reakcija, par minuta posto je mec prekinut :) Nesto tu meni smrdi, pitanje je ko je slao te navijace tamo! Ali hajde, cilj ne bira sredstvo, ali ja mislim da je cilj dobronameran! Stop huliganstvu!

Dragan

pre 13 godina

ja sam neshto propustio "Ministarka: Sramota za ugled Srbije" kad smo stekli taj ugled da bi na njega pala sramota , a mozda neki dan kad ste kao politicari podrzali paradu ili kad smo mirno demonstrirali za Kosovo

I sta sad?

pre 13 godina

Savrseno. Njih ce lepo pustiti iz Italije desiti, boli Italijane uvo da se bakcu s ovima, skupo je, lakse je samo ispratiti bagru kuci) i oni ce da udju u Srbiju, svi lepo u busicima, sa obelezjima i sve. (Glavni su se naravno pre toga razbezali po zemljama EU i dolaze odvojeno.) A niko ne moze da ih hapsi dok se ne podnese krivicna prijava - sto se nece dogoditi jer moraju to Italijani da traze, posto je na njihovoj teritoriji pocinjeno sto je pocinjeno. Neko je ovo pametno odigrao. Pametnije nego Pizon i Karadzic zajedno. Pitanje je samo sta je igra, jer fudbal nije.

Sad or Nikad

pre 13 godina

Draga moja drzavo, sada imate momentum da zavrsite ono sto je Djindjic zapoceo. Ili cemo ici putem kao i sav civilizovani svet ili nas treba istrebiti, a zemljiste za nadjubrivanje poslati Rusiji. Ne budet li iskoristili ovu priliku da se obracunate sa svim nazidnim iz ovog drustva, sami sebi krojite ruznu sudbinu. Mi smo za vas glasali i vama Tadicu i Sutanovacu dajemo odresene ruke da upotrebite silu da sprecite samoubistvo nase zemlje.

bezimena

pre 13 godina

MUP će da obezbedi da "navijači" po povratku ovde ne pričine štetu....molim policiju da ih dočeka sa slatkim i vodom...
Policijo hapsi!

vlajzi

pre 13 godina

j.... vas 'najostrije osude nasilja' ... 'pozivi na energicne reakcije drzavnih organa'... obecanja kako ce drzava da se razracuna sa 'izgrednicima'... KAD??? KAD??? KAD??? KAD CE TO DA BUDE??? Prekinite vise da nam mazete oci! U narodu pocinje da vrije, nezadovoljstvo, bes, nemoc... Jel cekate da izbije novi gradjanski rat, i da mi Srbi konacno satremo sami sebe!?

novosadjanin

pre 13 godina

Mislim da treba konacno da razmislimo dobro da li ministar policije radi dobro svoj posao. Prividno samo deluje da je tako, ali i ovde kao i na paradi nije uradio osnovnu stvar, a to je, ne da nekog brani ili da tera nezasticenu policiju u vatru, vec da spreci organizovanje nereda. Incidenti na stadionu u Italiji ne bi ni bili da nije otisla ta saka huligana koji su trebali da budu spreceni da uopste odu. Kako je predsednik fudbalskog saveza mogao da zna za njih a ministar ne. To su isti koji su zvizdali Stojkovicu na utakmici sa Estonijom, zasto nisu bili tad isterani sa stadiona, nego cekamo da to policija neke druge drzave uradi. Nasa policija prva treba unapred da zna gde je potencijalna opasnost i da to u korenu spreci. To se u celom svetu u savremenim policijama radi, a da li je ministar uopste za to sposoban ili samo ceka ovakve prilike da pravi sebi promociju, kroz izjave na TVu. Neredi mu donose prilicno lepu promociju, pa zasto bi i sprecavao da do njih dodje. Nadam se da ce ga neko na vreme konacno "provaliti".

jovana

pre 13 godina

Za sve ovo sto se desava pre neki dan u Beogradu, a danas u Italiji, kriva je ova vlast. Stvarno se pitam zasto smo onoliko setali da skinemo Milosevica kad su ovi nasi jos gori. Niti znaju da vode zemlju da napreduje, niti znaju da se obracunaju sa kriminalom, niti mogu da obezbede posao, firme su rasprodali kriminalcima koji su ih unistile i sad vise nemamo nikakvu perspektivu. Jer ko god dodje na vlast isti je ili gori. Strasno. Totalna negativna selekcija. Sve sto je vredelo otislo je iz ove zemlje ili se sprema da ode.

Dzoni

pre 13 godina

Ne zelim da pravdam divljanje navijaca na stadionu, ali zar nisu organizatori DUZNI da obezbede sigurnost odigravanja utakmice? Da se utakmica igrala u Srbiji, SRBIJA bi bila kaznjena zato sto nije omogucila nesmetano odrzavanje utakmice. Ovako, posto se to desilo u Italiji, Srbija ce biti kaznjena zbog divljanja navijaca. Obrni, okreni svodi se na isto. Pa zar nije policija trebala (citaj: MORALA) da isprazni tribinu i da se mec privede kraju? A ministarki sporta , koja uzgred budi receno nema blage veze sa sportom, bi bilo bolje da proba da zastiti reprezentaciju Srbije i da insistira na odgovornosti organizatora zato sto nije preduzeo sve mere. Ovako se pravi "pametna" i Srpskoj reprezentaciji zabija noz u ledja. Pa svako ministarstvo i sportski savez brani svoje reprezentativce, samo se nasa vlast ponasa suprotno!!!

Albert

pre 13 godina

Ako policija posle divljanja (po njihovoj proceni 5000 huligana) privede njih stotinak, a pravosudni organi procesuiraju manje od 100, e onda su stvari daleko komplikovanije nego sto se u prvi mah cine.
Ili neko u vlasti namerno ne radi svoj posao kako treba ili neko sedi na dve stolice. Sada je to vise nego ocigledno.
Da je drzava odlucna da se obracuna sa huliganima privela bi njih 1000, procesuirala barem 800, a ovakvi "likovi" koji su vam servirani na tanjiru bi se iz Italije vratili ne kuci, nego u pritvor.
Ono sto me iritira jeste sramotno ponasanje nasih fudbalera, jer posle napada na svog golmana nisu ni trebali da izadju na teren u znak solidarnosti sa svojim suigracem.

matsumoto

pre 13 godina

Ministarstvo unutrasnjih poslova:"...bla-bla-bla..."

Ministarstvo omladine i sporta: "bla-bla-bla"

Jel ima nesto da kaze i Ministarstvo pravde? Ajde,ocU da cujem sta prepametno i oni imaju da kazu

Dosta vise prazne demagogije, ocemo dela!

mhm

pre 13 godina

Italijanska policija kaze da ih srpska policija uopste nije upozorila o dolasku problematicnih navijaca na utakmicu, kao sto nije ni poslala policajce koji prate domace navijace, sto je uobicajno kad igra nasa reprezentacija van zemlje. Mnogo propusta i sve mi to lici da je namerno uradjeno. Kao i sto je bilo propusta na gej paradi kada policija nije izvrsila preventive koje bi sprecile haos na ulicama Beograda.
Interesanyno bi bilo saznati zasto to drzava radi...
Mozda je to najava nekih buducih dogadjaja? Npr. da stave pod kontrolu problematicne gradjane koji bi eventualno mogli da prave probleme u slucaju da vlast pristane na neki vid nezavisnog Kosova... Razmisljam...

Gradjanjin R Srbije

pre 13 godina

1 korak: Na ulasku u Srbiju fini gospodin sa znackom im pozeli dobrodoslicu i oduzme pasose.
2 korak: U nastavku dobrodoslice im kaze da nece morati vise da se voze autobusom vec je za njih organizovan kombi
3 korak: Obaveste ih da narednih 10-ak godina nece morati da brinu oko poskupljenja struje, gasa, grejanja, komunalija. Sve to ce drzava placati za njih.
4 korak i poslednji: Istovar u Padinjaku

Eto to bi bilo to sto mi gradjani Srbije ocekujemo. I jos ako snimite sve to pa posaljete u svet da dokazete da ima nade za nas.

dovlab

pre 13 godina

Gospodo iz Vlade, imate najvise mesec dana da izadjete sa konkretnim planom za suzbijanje huliganstva u Srbiji! Nakon toga ce biti "pojeo vuk magarca" i slike od prethodnih par dana ce nam se opet pojaviti uskoro. Nama, gradjanima ove zemlje, nasoj slobodi i nasoj drzavi je sada potrebna vasa zastita!

Vladimir

pre 13 godina

Zasto niko ne govori o unistavanju kulturnog blaga u Djenovi? (da ne polemisemo koliko je cija kultura starija i vrednija). Govori se samo o ponasanju na stadionu. Na primeru mikrokosmosa to je kao da vam neko udje u stan, polupa sav namestaj, isara zidove, popisa se po tepihu i ode. Bez ikakvog razloga. Lepo sam rekao. Takvi ljudi nemaju viziju onoga sto rade. Cak se ne vode instiktima. Jedini I JEDINI motiv je destrukcija i pokusaj da sebe stave na mesto alfa muzjaka. Na pogresan nacin, naravno. Ne opravdava ih nemastina (ni moji poznanici i drugari, ni ja ne divljamo i pozivamo na linc). Smatram da kazna ne deluje protiv takvih ljudi. Resenje je dozivotno zatvaranje. Preventivno, molicu lepo. I naplatiti od njih ili njihovih roditelja stetu koju su pocinili. Najbrutalnije. Npr. zaplenom imovine pa makar ostali na ulici.

BudimirTrajkovic

pre 13 godina

To je grupa mladih ljudi suocenih sa beznadjem koja se slucajno zatekla na stadionu u Djenovi, i na ovaj nacin vapije za svojom buducnoscu...

bjanko

pre 13 godina

Da li se neki od nadleznih organa sastao hitno da razmotri ovu situaciju i prmeni neku sugestiju od komentara gde ima dosta pametnih predloga. Uradite nesto "nadlezni" da se sutra ne kajete.

Marko

pre 13 godina

Sterilne izjave! Ja uporno ponavljam da vrhunski sportisti kao sto je Djokovic, Ivanovic, Jankovic koji su osvetlali crni obraz Srbije trebaju da batale Srbiju i okrenu se sebi. Ovde srece nema. Ne mogu da shvatim da su svi pratili preko televizije sta se tamo desava, kamere su sve snimile i niko od nasih organa nista ne preduzima. Jos treba da se vrate u Srbiju. Pa ako necete da se masovno iselimo iz Srbije, sacekajte ih na ulazu i pohapsite!!!

Dusica

pre 13 godina

Sramota! Ministar Unutrasnjih poslova bi trebalo da da ostavku! Da ima obraza. Sta su uradili posle emitovanja prve emisije Insidera o huliganima? Sta radi Ministarstvo Unutrasnjih Poslova i sto se ne obracuna sa jednim od najvecih problema bezbednosti u Srbiji danas?

AdepT

pre 13 godina

od sad da saljemo interventnu brigadu i cetu zandarmerije na sve nastupe nacionalnih reprezentacija i sve medjunarodne fudbalske utakmice timova iz zemlje

Saša Marjanović

pre 13 godina

Samo nemojte da opet glumite ludilo i izmišljate originalna rešenja.
Prepišite engleski zakon, primenite iste norme ponašanja. Zaplena imovine i dugogodišnje robije se podrazumevaju.
Ništa više, ništa manje.

PosmatraC

pre 13 godina

Smesne su izjave ovih drzavnih cinovnika u koje ni sami ni vereju,a sto znaci da drzava gubi bitku sa mafijom.Pa ovim je neko platio da odu do Genove,onaj majmun na ogradi imao je Nike patike (nov model) sa majcom Cetnici SEVER.Pa zar neko stvarno misli da su to jadna isfrustrirana deca koja nemaju perspektivu i eto sav bes iskazuju juce u Beogradu ,veceras u Genovi.Ovo je direktni udar na drzavu a nalagodavci su SNS, DSS, NS i radikali.Videli ste danas u Skupstini odakle vetar duva.

zoran

pre 13 godina

Sirota, bezperspektivna omladina, štono reče mlađahni Aca Vučić. Samo se pitam o čijem trošku izfrustrirana deca stigoše u Italiju a ja nemam pare za autobusku kartu do Banovog Brda. Naime, i ja i žena bez posla. Vrtimo se za kilo hleba svaki dan...

slicni vode i fss

pre 13 godina

Ne moze biti veca bruka i sramota,slazem se.Ali zasto ministarstvo ne uradi nesto da ovakvi lopovi,neznalice i nesposobnjakovici vec jednom ne budu izbaceni iz FSS.Sve bi posle toga bilo drugacije.Strucni ljudi koji znaju kako se fudbal vodi sve ovo bi resili za mesec dana.

veljo

pre 13 godina

Istovremeno, u MUP-u navode da će osigurati da se ne dozvoli huliganima da prilikom povratka u Srbiju pričine materijalnu štetu i ugroze bezbednost.Ma sa solju i hlebom da ih docekate... Ima li u ovoj zemlji vise iko normalan...Nas treba ograditi bodljikavom zicom i pustiti struju kroz nju kad ne znamo ni sa sobom sta cemo... STRASNO!!!

hapsi

pre 13 godina

Neko je ovim bolesnicima platio kartu i logistiku do Djenove. Neko ili nekoliko njih pokusavaju da od Srbije naprave svinjski tor. Hapsenja moraju da se nastave i to jos jace i jos zesce, potpuno rasturiti ovo zlo.

Sima Kosmos

pre 13 godina

Mogao bi MUP Srbije malo da odgovori i na izjavu Roberta Masućija, zaduženog za bezbednost na stadionu, koji je rekao da od srpskih vlastio nije dobio NIKAKVU informaciju da im dolaze ovako sumanuti navijači.

prazne price(ili ti suplje u prazno)

pre 13 godina

I nastavlja se BLA,BLA,BLA prica...(ko da u fijokama imaju svaki put napisan isti tekst i kad se nesto dogodi samo ga izvuku)...kad ce vise ta DELA...

bivsi Srbin

pre 13 godina

Ako drzava zeli da me ubedi da uopste postoji,onda treba ovim majmunima da priredi dobrodoslicu u Zabeli,a ne da se jos bije sa njima po Beogradskim ulicama.

Iva

pre 13 godina

Ova Ministarka je sramota za Srbiju a onda iz te sramote proizlaze sve druge sramote. Zeno, ti si drzava nadlezna za omladinu i sport, i zao mi je, ali I OVO je slika Srbije i za omladinu i za sport. Ne zivis u bajci nego u Srbiji! Sram te bilo nista nisi uradila, samo si se slikala i cestitala. Daj ostavku i vrati sve pare koje si uzaludno potrosila u budzet! Dosta mi je vise ovih sto se iscudjavaju i prozivaju drzavu! PA ti si drzava!

zoran ns

pre 13 godina

Kada uhapsite Mladica i Hadzica, zatvorite fasiste koji sire mrznju, zabranite fudbalske utakmice na neodredjeno vreme - mozda ce vam neko i poceti verovati da ste ozbiljna drzava, ovako vi ste obicni MISEVI!

Sima Kosmos

pre 13 godina

Mogao bi MUP Srbije malo da odgovori i na izjavu Roberta Masućija, zaduženog za bezbednost na stadionu, koji je rekao da od srpskih vlastio nije dobio NIKAKVU informaciju da im dolaze ovako sumanuti navijači.

Iva

pre 13 godina

Ova Ministarka je sramota za Srbiju a onda iz te sramote proizlaze sve druge sramote. Zeno, ti si drzava nadlezna za omladinu i sport, i zao mi je, ali I OVO je slika Srbije i za omladinu i za sport. Ne zivis u bajci nego u Srbiji! Sram te bilo nista nisi uradila, samo si se slikala i cestitala. Daj ostavku i vrati sve pare koje si uzaludno potrosila u budzet! Dosta mi je vise ovih sto se iscudjavaju i prozivaju drzavu! PA ti si drzava!

Saša Marjanović

pre 13 godina

Samo nemojte da opet glumite ludilo i izmišljate originalna rešenja.
Prepišite engleski zakon, primenite iste norme ponašanja. Zaplena imovine i dugogodišnje robije se podrazumevaju.
Ništa više, ništa manje.

zoran ns

pre 13 godina

Kada uhapsite Mladica i Hadzica, zatvorite fasiste koji sire mrznju, zabranite fudbalske utakmice na neodredjeno vreme - mozda ce vam neko i poceti verovati da ste ozbiljna drzava, ovako vi ste obicni MISEVI!

PosmatraC

pre 13 godina

Smesne su izjave ovih drzavnih cinovnika u koje ni sami ni vereju,a sto znaci da drzava gubi bitku sa mafijom.Pa ovim je neko platio da odu do Genove,onaj majmun na ogradi imao je Nike patike (nov model) sa majcom Cetnici SEVER.Pa zar neko stvarno misli da su to jadna isfrustrirana deca koja nemaju perspektivu i eto sav bes iskazuju juce u Beogradu ,veceras u Genovi.Ovo je direktni udar na drzavu a nalagodavci su SNS, DSS, NS i radikali.Videli ste danas u Skupstini odakle vetar duva.

zoran

pre 13 godina

Sirota, bezperspektivna omladina, štono reče mlađahni Aca Vučić. Samo se pitam o čijem trošku izfrustrirana deca stigoše u Italiju a ja nemam pare za autobusku kartu do Banovog Brda. Naime, i ja i žena bez posla. Vrtimo se za kilo hleba svaki dan...

hapsi

pre 13 godina

Neko je ovim bolesnicima platio kartu i logistiku do Djenove. Neko ili nekoliko njih pokusavaju da od Srbije naprave svinjski tor. Hapsenja moraju da se nastave i to jos jace i jos zesce, potpuno rasturiti ovo zlo.

vlajzi

pre 13 godina

j.... vas 'najostrije osude nasilja' ... 'pozivi na energicne reakcije drzavnih organa'... obecanja kako ce drzava da se razracuna sa 'izgrednicima'... KAD??? KAD??? KAD??? KAD CE TO DA BUDE??? Prekinite vise da nam mazete oci! U narodu pocinje da vrije, nezadovoljstvo, bes, nemoc... Jel cekate da izbije novi gradjanski rat, i da mi Srbi konacno satremo sami sebe!?

Vladimir

pre 13 godina

Zasto niko ne govori o unistavanju kulturnog blaga u Djenovi? (da ne polemisemo koliko je cija kultura starija i vrednija). Govori se samo o ponasanju na stadionu. Na primeru mikrokosmosa to je kao da vam neko udje u stan, polupa sav namestaj, isara zidove, popisa se po tepihu i ode. Bez ikakvog razloga. Lepo sam rekao. Takvi ljudi nemaju viziju onoga sto rade. Cak se ne vode instiktima. Jedini I JEDINI motiv je destrukcija i pokusaj da sebe stave na mesto alfa muzjaka. Na pogresan nacin, naravno. Ne opravdava ih nemastina (ni moji poznanici i drugari, ni ja ne divljamo i pozivamo na linc). Smatram da kazna ne deluje protiv takvih ljudi. Resenje je dozivotno zatvaranje. Preventivno, molicu lepo. I naplatiti od njih ili njihovih roditelja stetu koju su pocinili. Najbrutalnije. Npr. zaplenom imovine pa makar ostali na ulici.

mhm

pre 13 godina

Italijanska policija kaze da ih srpska policija uopste nije upozorila o dolasku problematicnih navijaca na utakmicu, kao sto nije ni poslala policajce koji prate domace navijace, sto je uobicajno kad igra nasa reprezentacija van zemlje. Mnogo propusta i sve mi to lici da je namerno uradjeno. Kao i sto je bilo propusta na gej paradi kada policija nije izvrsila preventive koje bi sprecile haos na ulicama Beograda.
Interesanyno bi bilo saznati zasto to drzava radi...
Mozda je to najava nekih buducih dogadjaja? Npr. da stave pod kontrolu problematicne gradjane koji bi eventualno mogli da prave probleme u slucaju da vlast pristane na neki vid nezavisnog Kosova... Razmisljam...

veljo

pre 13 godina

Istovremeno, u MUP-u navode da će osigurati da se ne dozvoli huliganima da prilikom povratka u Srbiju pričine materijalnu štetu i ugroze bezbednost.Ma sa solju i hlebom da ih docekate... Ima li u ovoj zemlji vise iko normalan...Nas treba ograditi bodljikavom zicom i pustiti struju kroz nju kad ne znamo ni sa sobom sta cemo... STRASNO!!!

Albert

pre 13 godina

Ako policija posle divljanja (po njihovoj proceni 5000 huligana) privede njih stotinak, a pravosudni organi procesuiraju manje od 100, e onda su stvari daleko komplikovanije nego sto se u prvi mah cine.
Ili neko u vlasti namerno ne radi svoj posao kako treba ili neko sedi na dve stolice. Sada je to vise nego ocigledno.
Da je drzava odlucna da se obracuna sa huliganima privela bi njih 1000, procesuirala barem 800, a ovakvi "likovi" koji su vam servirani na tanjiru bi se iz Italije vratili ne kuci, nego u pritvor.
Ono sto me iritira jeste sramotno ponasanje nasih fudbalera, jer posle napada na svog golmana nisu ni trebali da izadju na teren u znak solidarnosti sa svojim suigracem.

Marko

pre 13 godina

Sterilne izjave! Ja uporno ponavljam da vrhunski sportisti kao sto je Djokovic, Ivanovic, Jankovic koji su osvetlali crni obraz Srbije trebaju da batale Srbiju i okrenu se sebi. Ovde srece nema. Ne mogu da shvatim da su svi pratili preko televizije sta se tamo desava, kamere su sve snimile i niko od nasih organa nista ne preduzima. Jos treba da se vrate u Srbiju. Pa ako necete da se masovno iselimo iz Srbije, sacekajte ih na ulazu i pohapsite!!!

dovlab

pre 13 godina

Gospodo iz Vlade, imate najvise mesec dana da izadjete sa konkretnim planom za suzbijanje huliganstva u Srbiji! Nakon toga ce biti "pojeo vuk magarca" i slike od prethodnih par dana ce nam se opet pojaviti uskoro. Nama, gradjanima ove zemlje, nasoj slobodi i nasoj drzavi je sada potrebna vasa zastita!

bivsi Srbin

pre 13 godina

Ako drzava zeli da me ubedi da uopste postoji,onda treba ovim majmunima da priredi dobrodoslicu u Zabeli,a ne da se jos bije sa njima po Beogradskim ulicama.

prazne price(ili ti suplje u prazno)

pre 13 godina

I nastavlja se BLA,BLA,BLA prica...(ko da u fijokama imaju svaki put napisan isti tekst i kad se nesto dogodi samo ga izvuku)...kad ce vise ta DELA...

Gradjanjin R Srbije

pre 13 godina

1 korak: Na ulasku u Srbiju fini gospodin sa znackom im pozeli dobrodoslicu i oduzme pasose.
2 korak: U nastavku dobrodoslice im kaze da nece morati vise da se voze autobusom vec je za njih organizovan kombi
3 korak: Obaveste ih da narednih 10-ak godina nece morati da brinu oko poskupljenja struje, gasa, grejanja, komunalija. Sve to ce drzava placati za njih.
4 korak i poslednji: Istovar u Padinjaku

Eto to bi bilo to sto mi gradjani Srbije ocekujemo. I jos ako snimite sve to pa posaljete u svet da dokazete da ima nade za nas.

BudimirTrajkovic

pre 13 godina

To je grupa mladih ljudi suocenih sa beznadjem koja se slucajno zatekla na stadionu u Djenovi, i na ovaj nacin vapije za svojom buducnoscu...

slicni vode i fss

pre 13 godina

Ne moze biti veca bruka i sramota,slazem se.Ali zasto ministarstvo ne uradi nesto da ovakvi lopovi,neznalice i nesposobnjakovici vec jednom ne budu izbaceni iz FSS.Sve bi posle toga bilo drugacije.Strucni ljudi koji znaju kako se fudbal vodi sve ovo bi resili za mesec dana.

bjanko

pre 13 godina

Da li se neki od nadleznih organa sastao hitno da razmotri ovu situaciju i prmeni neku sugestiju od komentara gde ima dosta pametnih predloga. Uradite nesto "nadlezni" da se sutra ne kajete.

AdepT

pre 13 godina

od sad da saljemo interventnu brigadu i cetu zandarmerije na sve nastupe nacionalnih reprezentacija i sve medjunarodne fudbalske utakmice timova iz zemlje

Ana

pre 13 godina

E sad, pošto dolaze tj vraćaju se u Srbiju, znate i kada i kako, ne morate po snimcima da ih tražite nego pravo u pritvor, pa suđenje po kratkom postupku i maksimalne kazne, što zatvorom što plaćanjem odštete (udar po džepu najviše boli!). Hajde državni organi, da vidimo da li ste sposobni da jednom učinite pravu stvar... ili ćete ih pustiti pa ih onda kao naknadno vijati po zemlji,od čega nema vajde...

bezimena

pre 13 godina

MUP će da obezbedi da "navijači" po povratku ovde ne pričine štetu....molim policiju da ih dočeka sa slatkim i vodom...
Policijo hapsi!

matsumoto

pre 13 godina

Ministarstvo unutrasnjih poslova:"...bla-bla-bla..."

Ministarstvo omladine i sporta: "bla-bla-bla"

Jel ima nesto da kaze i Ministarstvo pravde? Ajde,ocU da cujem sta prepametno i oni imaju da kazu

Dosta vise prazne demagogije, ocemo dela!

jovana

pre 13 godina

Za sve ovo sto se desava pre neki dan u Beogradu, a danas u Italiji, kriva je ova vlast. Stvarno se pitam zasto smo onoliko setali da skinemo Milosevica kad su ovi nasi jos gori. Niti znaju da vode zemlju da napreduje, niti znaju da se obracunaju sa kriminalom, niti mogu da obezbede posao, firme su rasprodali kriminalcima koji su ih unistile i sad vise nemamo nikakvu perspektivu. Jer ko god dodje na vlast isti je ili gori. Strasno. Totalna negativna selekcija. Sve sto je vredelo otislo je iz ove zemlje ili se sprema da ode.

zandarm

pre 13 godina

mi kad bijemo, onda nevaljamo. Govorite nam da smo kerovi, stoka. Drzava nam neda da koristimo ovlascenja, a ova bagra i dalje divlja. Znate sta bi mi voleli. . . Evo recimo sad za derbi, da im ne dodje ni jedan policajac, a ni zandarm, pa nek se pokolju medjusobno jednom za uvek! A kad bi se posle zapitali, pa gde je bila policija? Odgovor bi bio jednostavan : "OTISLI NA KOSOVO"

N

pre 13 godina

To sto gledate je ono na sta ste pristajali svih prethodnih godina. Prostakluk koji je tretiran kao navijanje samo je postajao sve gori i gori, do onoga sto tek sada neki vide kao problem.
Pogledajte samo na kakve se sve spodobe pristajalo da govore o sportu i u ime sporta, ko je sve oznacavan strucnjakom sa jedinim ciljem da se neko drugi omalovazi i klika nastavi sa cedjenjem mladih i prostituisanjem nazvanim transferima.
Da li je i jedna tzv. sportska vest prosla bez pominjanja novca o prodaji, kao najvaznije informaacije?
Da li su vajni strucnjaci vise zainteresovani da se utakmice odigravaju uz sav taj psovacki armamentarijum i to naziva odlicnom, pravom atmosferom? I docekivanja po trgovima vise su licila na turbo-kulturu nego na proslavu lepote i podviga.
Za to vreme klubovi koje ne vodi prostacka "elita" kao i da ne postoje. Ne samo klubovi vec i citavi sportovi, koji se cak i aktivno guse kako bi jedino postojali tzv. veliki.
Za to vreme masa konzumira subkulturu reklama za pivo, a sponzori postaju pivare ili proizvodjaci sumnjivih suplemenata ili energetskih napitaka! Sa sve blagoslovom raznih prof. dr. izbeglim iz svojih palanki i zeljnih malo pink zivota...
Realnost je mnogo gora od svega ovde recenog.
Probudite se!

Sad or Nikad

pre 13 godina

Draga moja drzavo, sada imate momentum da zavrsite ono sto je Djindjic zapoceo. Ili cemo ici putem kao i sav civilizovani svet ili nas treba istrebiti, a zemljiste za nadjubrivanje poslati Rusiji. Ne budet li iskoristili ovu priliku da se obracunate sa svim nazidnim iz ovog drustva, sami sebi krojite ruznu sudbinu. Mi smo za vas glasali i vama Tadicu i Sutanovacu dajemo odresene ruke da upotrebite silu da sprecite samoubistvo nase zemlje.

Dusica

pre 13 godina

Sramota! Ministar Unutrasnjih poslova bi trebalo da da ostavku! Da ima obraza. Sta su uradili posle emitovanja prve emisije Insidera o huliganima? Sta radi Ministarstvo Unutrasnjih Poslova i sto se ne obracuna sa jednim od najvecih problema bezbednosti u Srbiji danas?

I tata bi sine!

pre 13 godina

Pa sto se na njih ljutite? Vi ste ih i napravili!

Oni su shvatili da za onog ko se bahati u inostranstvu drzava palti 800 000 evra.

Shvatili su i da se Velji Ilic ne bije samar, jer se za to dobije 2 godine, ali da moze da se preti B. Stankovic smrcu, jer je to za vas i vase sudije uvreda.

U pravu je Klintonova. Srbija je i bice lider u regionu, ali samo po nemoralnosti svoje vlasti!

srdjan

pre 13 godina

Genijalna reakcija struktura vlasti.Neznaju oni gde zive od silnih procenata i kalkukisanja sa vise racuna ( inostranih).Mangupi u njihovim redovima to rade nisu se dobro "istalili".sirotinja i jad ove zemlje nije otisla u Italiju ili ce te opet reci da je oko 50% bilo "seljaka" iz unutrasnjosti.Od reakcija ce biti par akademskuh rasprava na temu "nasilje u sportu" nekoliko emisija i tako...a onda balon sala u Cukurevcu i ravnomeran razvoj Srbije....Beograde radis isto sto i 90-ih nekako je scenario isti samo su glumci bogatiji.Ne vidi se alternativa opozicija je jos gora a bolna istina je da smo jos jednom pokazali "pravo lce".I truli zapad ce nam uskratiti pravo na nastupe naravno "bez razloga" i sve je Ok " Na dobrom smo putu"
E pa nismo i zapitajmo se svi kakvi smo to ljudi??

I sta sad?

pre 13 godina

Savrseno. Njih ce lepo pustiti iz Italije desiti, boli Italijane uvo da se bakcu s ovima, skupo je, lakse je samo ispratiti bagru kuci) i oni ce da udju u Srbiju, svi lepo u busicima, sa obelezjima i sve. (Glavni su se naravno pre toga razbezali po zemljama EU i dolaze odvojeno.) A niko ne moze da ih hapsi dok se ne podnese krivicna prijava - sto se nece dogoditi jer moraju to Italijani da traze, posto je na njihovoj teritoriji pocinjeno sto je pocinjeno. Neko je ovo pametno odigrao. Pametnije nego Pizon i Karadzic zajedno. Pitanje je samo sta je igra, jer fudbal nije.

Dragan

pre 13 godina

ja sam neshto propustio "Ministarka: Sramota za ugled Srbije" kad smo stekli taj ugled da bi na njega pala sramota , a mozda neki dan kad ste kao politicari podrzali paradu ili kad smo mirno demonstrirali za Kosovo

Walt Disney

pre 13 godina

A da vi malo smanjite sa saopstenjima, a pojacate sa delima?
Samo s...te a nista ne radite!
Ili ih posaljite sve na po 20god robije ili ih postavite za ambasadore, bas nas lepo predstavljaju u inostranstvu!

Pera

pre 13 godina

nesposobni ministri, predjite vise s reci na dela, naravno da se zna vrlo dobro ko je organizator tih "ljudi" kao i ko je onaj istetovirani kreten koji je juce vodio ono divljanje jer su kamere samo njega i snimale. S njim treba u kamenolom da svoje steroidima nakljukano telo koristi u neke korisnije svrhe i podhitno naci onog ko organizuje sva ova divljanja ovih dana!

Dzoni

pre 13 godina

Ne zelim da pravdam divljanje navijaca na stadionu, ali zar nisu organizatori DUZNI da obezbede sigurnost odigravanja utakmice? Da se utakmica igrala u Srbiji, SRBIJA bi bila kaznjena zato sto nije omogucila nesmetano odrzavanje utakmice. Ovako, posto se to desilo u Italiji, Srbija ce biti kaznjena zbog divljanja navijaca. Obrni, okreni svodi se na isto. Pa zar nije policija trebala (citaj: MORALA) da isprazni tribinu i da se mec privede kraju? A ministarki sporta , koja uzgred budi receno nema blage veze sa sportom, bi bilo bolje da proba da zastiti reprezentaciju Srbije i da insistira na odgovornosti organizatora zato sto nije preduzeo sve mere. Ovako se pravi "pametna" i Srpskoj reprezentaciji zabija noz u ledja. Pa svako ministarstvo i sportski savez brani svoje reprezentativce, samo se nasa vlast ponasa suprotno!!!

Nele

pre 13 godina

Kakvi su ovi iz nase ambasade u Italiji. Pa zar ne bi trebalo da im obezbede nova dokumenta i da ih prvim avionom (kao Miladina Kovacevica) vrate u Srbiju? Usput da posalju jedno milionce Italijanima da se ovi malo smire. Pitate zasto? Pa kako zasto, jel ovih dana poslanici zasedaju? Pa valjda bi se nasao neko od poslanika, koji vise od svih nas voli ovu sirotu "decu", da ih kao heroje provede kroz skupstinu. Sram vas bre bilo (NS, DSS i sl.) ako ih toliko volite i zalite vodite ih kuci u vase porodice, nahranite ih, obucite...

esb

pre 13 godina

Sta se cudite? Ni jednu jedinu zabu niste hteli da progutate, makli ste onoga ko vam ih je pominjao i nastavili po starom- da se pravite da ih nema. A zabe rastu li, rastu, i razmnozavaju se.

novosadjanin

pre 13 godina

Mislim da treba konacno da razmislimo dobro da li ministar policije radi dobro svoj posao. Prividno samo deluje da je tako, ali i ovde kao i na paradi nije uradio osnovnu stvar, a to je, ne da nekog brani ili da tera nezasticenu policiju u vatru, vec da spreci organizovanje nereda. Incidenti na stadionu u Italiji ne bi ni bili da nije otisla ta saka huligana koji su trebali da budu spreceni da uopste odu. Kako je predsednik fudbalskog saveza mogao da zna za njih a ministar ne. To su isti koji su zvizdali Stojkovicu na utakmici sa Estonijom, zasto nisu bili tad isterani sa stadiona, nego cekamo da to policija neke druge drzave uradi. Nasa policija prva treba unapred da zna gde je potencijalna opasnost i da to u korenu spreci. To se u celom svetu u savremenim policijama radi, a da li je ministar uopste za to sposoban ili samo ceka ovakve prilike da pravi sebi promociju, kroz izjave na TVu. Neredi mu donose prilicno lepu promociju, pa zasto bi i sprecavao da do njih dodje. Nadam se da ce ga neko na vreme konacno "provaliti".

gracija

pre 13 godina

opet smo poslali ružne slike u svet, kao da ih nije bilo dovoljno do sada. država je lenja, spora i jedva dostižna u svojim namerama da se obračuna sa pretnjama koje nisu nimalo naivne, i koje će joj se obiti o glavu. kao i svima nama, uostalom.

Marko

pre 13 godina

Kako brza reakcija, par minuta posto je mec prekinut :) Nesto tu meni smrdi, pitanje je ko je slao te navijace tamo! Ali hajde, cilj ne bira sredstvo, ali ja mislim da je cilj dobronameran! Stop huliganstvu!

MUKNAVI

pre 13 godina

Bas je "jako cudno" da medju tim huliganima nema dece..tajkuna,kurta i murta ..Ko bi reko da su to deca.."obicnih gradjana" koji imaju lepe plate,benefite, jer zive u drzavi kojom vladaju karakterni i moralni etaloni..Verovatno ce uskoro da usegenisu nasi socijolozi neki samit,na Kopaoniku,na kome ce da pretresaju taj drustveni paradoks posle ski samita ce nam se javiti,na kukovo leto,i sve ce nam detaljno objasniti..

BudimirTrajkovic

pre 13 godina

To je grupa mladih ljudi suocenih sa beznadjem koja se slucajno zatekla na stadionu u Djenovi, i na ovaj nacin vapije za svojom buducnoscu...

PosmatraC

pre 13 godina

Smesne su izjave ovih drzavnih cinovnika u koje ni sami ni vereju,a sto znaci da drzava gubi bitku sa mafijom.Pa ovim je neko platio da odu do Genove,onaj majmun na ogradi imao je Nike patike (nov model) sa majcom Cetnici SEVER.Pa zar neko stvarno misli da su to jadna isfrustrirana deca koja nemaju perspektivu i eto sav bes iskazuju juce u Beogradu ,veceras u Genovi.Ovo je direktni udar na drzavu a nalagodavci su SNS, DSS, NS i radikali.Videli ste danas u Skupstini odakle vetar duva.

zoran ns

pre 13 godina

Kada uhapsite Mladica i Hadzica, zatvorite fasiste koji sire mrznju, zabranite fudbalske utakmice na neodredjeno vreme - mozda ce vam neko i poceti verovati da ste ozbiljna drzava, ovako vi ste obicni MISEVI!

mhm

pre 13 godina

Italijanska policija kaze da ih srpska policija uopste nije upozorila o dolasku problematicnih navijaca na utakmicu, kao sto nije ni poslala policajce koji prate domace navijace, sto je uobicajno kad igra nasa reprezentacija van zemlje. Mnogo propusta i sve mi to lici da je namerno uradjeno. Kao i sto je bilo propusta na gej paradi kada policija nije izvrsila preventive koje bi sprecile haos na ulicama Beograda.
Interesanyno bi bilo saznati zasto to drzava radi...
Mozda je to najava nekih buducih dogadjaja? Npr. da stave pod kontrolu problematicne gradjane koji bi eventualno mogli da prave probleme u slucaju da vlast pristane na neki vid nezavisnog Kosova... Razmisljam...

Dzoni

pre 13 godina

Ne zelim da pravdam divljanje navijaca na stadionu, ali zar nisu organizatori DUZNI da obezbede sigurnost odigravanja utakmice? Da se utakmica igrala u Srbiji, SRBIJA bi bila kaznjena zato sto nije omogucila nesmetano odrzavanje utakmice. Ovako, posto se to desilo u Italiji, Srbija ce biti kaznjena zbog divljanja navijaca. Obrni, okreni svodi se na isto. Pa zar nije policija trebala (citaj: MORALA) da isprazni tribinu i da se mec privede kraju? A ministarki sporta , koja uzgred budi receno nema blage veze sa sportom, bi bilo bolje da proba da zastiti reprezentaciju Srbije i da insistira na odgovornosti organizatora zato sto nije preduzeo sve mere. Ovako se pravi "pametna" i Srpskoj reprezentaciji zabija noz u ledja. Pa svako ministarstvo i sportski savez brani svoje reprezentativce, samo se nasa vlast ponasa suprotno!!!

Dragan

pre 13 godina

ja sam neshto propustio "Ministarka: Sramota za ugled Srbije" kad smo stekli taj ugled da bi na njega pala sramota , a mozda neki dan kad ste kao politicari podrzali paradu ili kad smo mirno demonstrirali za Kosovo

Sima Kosmos

pre 13 godina

Mogao bi MUP Srbije malo da odgovori i na izjavu Roberta Masućija, zaduženog za bezbednost na stadionu, koji je rekao da od srpskih vlastio nije dobio NIKAKVU informaciju da im dolaze ovako sumanuti navijači.

hapsi

pre 13 godina

Neko je ovim bolesnicima platio kartu i logistiku do Djenove. Neko ili nekoliko njih pokusavaju da od Srbije naprave svinjski tor. Hapsenja moraju da se nastave i to jos jace i jos zesce, potpuno rasturiti ovo zlo.

zoran

pre 13 godina

Sirota, bezperspektivna omladina, štono reče mlađahni Aca Vučić. Samo se pitam o čijem trošku izfrustrirana deca stigoše u Italiju a ja nemam pare za autobusku kartu do Banovog Brda. Naime, i ja i žena bez posla. Vrtimo se za kilo hleba svaki dan...

Iva

pre 13 godina

Ova Ministarka je sramota za Srbiju a onda iz te sramote proizlaze sve druge sramote. Zeno, ti si drzava nadlezna za omladinu i sport, i zao mi je, ali I OVO je slika Srbije i za omladinu i za sport. Ne zivis u bajci nego u Srbiji! Sram te bilo nista nisi uradila, samo si se slikala i cestitala. Daj ostavku i vrati sve pare koje si uzaludno potrosila u budzet! Dosta mi je vise ovih sto se iscudjavaju i prozivaju drzavu! PA ti si drzava!

Albert

pre 13 godina

Ako policija posle divljanja (po njihovoj proceni 5000 huligana) privede njih stotinak, a pravosudni organi procesuiraju manje od 100, e onda su stvari daleko komplikovanije nego sto se u prvi mah cine.
Ili neko u vlasti namerno ne radi svoj posao kako treba ili neko sedi na dve stolice. Sada je to vise nego ocigledno.
Da je drzava odlucna da se obracuna sa huliganima privela bi njih 1000, procesuirala barem 800, a ovakvi "likovi" koji su vam servirani na tanjiru bi se iz Italije vratili ne kuci, nego u pritvor.
Ono sto me iritira jeste sramotno ponasanje nasih fudbalera, jer posle napada na svog golmana nisu ni trebali da izadju na teren u znak solidarnosti sa svojim suigracem.

Vladimir

pre 13 godina

Zasto niko ne govori o unistavanju kulturnog blaga u Djenovi? (da ne polemisemo koliko je cija kultura starija i vrednija). Govori se samo o ponasanju na stadionu. Na primeru mikrokosmosa to je kao da vam neko udje u stan, polupa sav namestaj, isara zidove, popisa se po tepihu i ode. Bez ikakvog razloga. Lepo sam rekao. Takvi ljudi nemaju viziju onoga sto rade. Cak se ne vode instiktima. Jedini I JEDINI motiv je destrukcija i pokusaj da sebe stave na mesto alfa muzjaka. Na pogresan nacin, naravno. Ne opravdava ih nemastina (ni moji poznanici i drugari, ni ja ne divljamo i pozivamo na linc). Smatram da kazna ne deluje protiv takvih ljudi. Resenje je dozivotno zatvaranje. Preventivno, molicu lepo. I naplatiti od njih ili njihovih roditelja stetu koju su pocinili. Najbrutalnije. Npr. zaplenom imovine pa makar ostali na ulici.

Saša Marjanović

pre 13 godina

Samo nemojte da opet glumite ludilo i izmišljate originalna rešenja.
Prepišite engleski zakon, primenite iste norme ponašanja. Zaplena imovine i dugogodišnje robije se podrazumevaju.
Ništa više, ništa manje.

Marko

pre 13 godina

Sterilne izjave! Ja uporno ponavljam da vrhunski sportisti kao sto je Djokovic, Ivanovic, Jankovic koji su osvetlali crni obraz Srbije trebaju da batale Srbiju i okrenu se sebi. Ovde srece nema. Ne mogu da shvatim da su svi pratili preko televizije sta se tamo desava, kamere su sve snimile i niko od nasih organa nista ne preduzima. Jos treba da se vrate u Srbiju. Pa ako necete da se masovno iselimo iz Srbije, sacekajte ih na ulazu i pohapsite!!!

I tata bi sine!

pre 13 godina

Pa sto se na njih ljutite? Vi ste ih i napravili!

Oni su shvatili da za onog ko se bahati u inostranstvu drzava palti 800 000 evra.

Shvatili su i da se Velji Ilic ne bije samar, jer se za to dobije 2 godine, ali da moze da se preti B. Stankovic smrcu, jer je to za vas i vase sudije uvreda.

U pravu je Klintonova. Srbija je i bice lider u regionu, ali samo po nemoralnosti svoje vlasti!

zandarm

pre 13 godina

mi kad bijemo, onda nevaljamo. Govorite nam da smo kerovi, stoka. Drzava nam neda da koristimo ovlascenja, a ova bagra i dalje divlja. Znate sta bi mi voleli. . . Evo recimo sad za derbi, da im ne dodje ni jedan policajac, a ni zandarm, pa nek se pokolju medjusobno jednom za uvek! A kad bi se posle zapitali, pa gde je bila policija? Odgovor bi bio jednostavan : "OTISLI NA KOSOVO"

Dusica

pre 13 godina

Sramota! Ministar Unutrasnjih poslova bi trebalo da da ostavku! Da ima obraza. Sta su uradili posle emitovanja prve emisije Insidera o huliganima? Sta radi Ministarstvo Unutrasnjih Poslova i sto se ne obracuna sa jednim od najvecih problema bezbednosti u Srbiji danas?

veljo

pre 13 godina

Istovremeno, u MUP-u navode da će osigurati da se ne dozvoli huliganima da prilikom povratka u Srbiju pričine materijalnu štetu i ugroze bezbednost.Ma sa solju i hlebom da ih docekate... Ima li u ovoj zemlji vise iko normalan...Nas treba ograditi bodljikavom zicom i pustiti struju kroz nju kad ne znamo ni sa sobom sta cemo... STRASNO!!!

bivsi Srbin

pre 13 godina

Ako drzava zeli da me ubedi da uopste postoji,onda treba ovim majmunima da priredi dobrodoslicu u Zabeli,a ne da se jos bije sa njima po Beogradskim ulicama.

slicni vode i fss

pre 13 godina

Ne moze biti veca bruka i sramota,slazem se.Ali zasto ministarstvo ne uradi nesto da ovakvi lopovi,neznalice i nesposobnjakovici vec jednom ne budu izbaceni iz FSS.Sve bi posle toga bilo drugacije.Strucni ljudi koji znaju kako se fudbal vodi sve ovo bi resili za mesec dana.

vlajzi

pre 13 godina

j.... vas 'najostrije osude nasilja' ... 'pozivi na energicne reakcije drzavnih organa'... obecanja kako ce drzava da se razracuna sa 'izgrednicima'... KAD??? KAD??? KAD??? KAD CE TO DA BUDE??? Prekinite vise da nam mazete oci! U narodu pocinje da vrije, nezadovoljstvo, bes, nemoc... Jel cekate da izbije novi gradjanski rat, i da mi Srbi konacno satremo sami sebe!?

AdepT

pre 13 godina

od sad da saljemo interventnu brigadu i cetu zandarmerije na sve nastupe nacionalnih reprezentacija i sve medjunarodne fudbalske utakmice timova iz zemlje

matsumoto

pre 13 godina

Ministarstvo unutrasnjih poslova:"...bla-bla-bla..."

Ministarstvo omladine i sporta: "bla-bla-bla"

Jel ima nesto da kaze i Ministarstvo pravde? Ajde,ocU da cujem sta prepametno i oni imaju da kazu

Dosta vise prazne demagogije, ocemo dela!

dovlab

pre 13 godina

Gospodo iz Vlade, imate najvise mesec dana da izadjete sa konkretnim planom za suzbijanje huliganstva u Srbiji! Nakon toga ce biti "pojeo vuk magarca" i slike od prethodnih par dana ce nam se opet pojaviti uskoro. Nama, gradjanima ove zemlje, nasoj slobodi i nasoj drzavi je sada potrebna vasa zastita!

Marko

pre 13 godina

Kako brza reakcija, par minuta posto je mec prekinut :) Nesto tu meni smrdi, pitanje je ko je slao te navijace tamo! Ali hajde, cilj ne bira sredstvo, ali ja mislim da je cilj dobronameran! Stop huliganstvu!

Sad or Nikad

pre 13 godina

Draga moja drzavo, sada imate momentum da zavrsite ono sto je Djindjic zapoceo. Ili cemo ici putem kao i sav civilizovani svet ili nas treba istrebiti, a zemljiste za nadjubrivanje poslati Rusiji. Ne budet li iskoristili ovu priliku da se obracunate sa svim nazidnim iz ovog drustva, sami sebi krojite ruznu sudbinu. Mi smo za vas glasali i vama Tadicu i Sutanovacu dajemo odresene ruke da upotrebite silu da sprecite samoubistvo nase zemlje.

novosadjanin

pre 13 godina

Mislim da treba konacno da razmislimo dobro da li ministar policije radi dobro svoj posao. Prividno samo deluje da je tako, ali i ovde kao i na paradi nije uradio osnovnu stvar, a to je, ne da nekog brani ili da tera nezasticenu policiju u vatru, vec da spreci organizovanje nereda. Incidenti na stadionu u Italiji ne bi ni bili da nije otisla ta saka huligana koji su trebali da budu spreceni da uopste odu. Kako je predsednik fudbalskog saveza mogao da zna za njih a ministar ne. To su isti koji su zvizdali Stojkovicu na utakmici sa Estonijom, zasto nisu bili tad isterani sa stadiona, nego cekamo da to policija neke druge drzave uradi. Nasa policija prva treba unapred da zna gde je potencijalna opasnost i da to u korenu spreci. To se u celom svetu u savremenim policijama radi, a da li je ministar uopste za to sposoban ili samo ceka ovakve prilike da pravi sebi promociju, kroz izjave na TVu. Neredi mu donose prilicno lepu promociju, pa zasto bi i sprecavao da do njih dodje. Nadam se da ce ga neko na vreme konacno "provaliti".

bezimena

pre 13 godina

MUP će da obezbedi da "navijači" po povratku ovde ne pričine štetu....molim policiju da ih dočeka sa slatkim i vodom...
Policijo hapsi!

bjanko

pre 13 godina

Da li se neki od nadleznih organa sastao hitno da razmotri ovu situaciju i prmeni neku sugestiju od komentara gde ima dosta pametnih predloga. Uradite nesto "nadlezni" da se sutra ne kajete.

jovana

pre 13 godina

Za sve ovo sto se desava pre neki dan u Beogradu, a danas u Italiji, kriva je ova vlast. Stvarno se pitam zasto smo onoliko setali da skinemo Milosevica kad su ovi nasi jos gori. Niti znaju da vode zemlju da napreduje, niti znaju da se obracunaju sa kriminalom, niti mogu da obezbede posao, firme su rasprodali kriminalcima koji su ih unistile i sad vise nemamo nikakvu perspektivu. Jer ko god dodje na vlast isti je ili gori. Strasno. Totalna negativna selekcija. Sve sto je vredelo otislo je iz ove zemlje ili se sprema da ode.

srdjan

pre 13 godina

Genijalna reakcija struktura vlasti.Neznaju oni gde zive od silnih procenata i kalkukisanja sa vise racuna ( inostranih).Mangupi u njihovim redovima to rade nisu se dobro "istalili".sirotinja i jad ove zemlje nije otisla u Italiju ili ce te opet reci da je oko 50% bilo "seljaka" iz unutrasnjosti.Od reakcija ce biti par akademskuh rasprava na temu "nasilje u sportu" nekoliko emisija i tako...a onda balon sala u Cukurevcu i ravnomeran razvoj Srbije....Beograde radis isto sto i 90-ih nekako je scenario isti samo su glumci bogatiji.Ne vidi se alternativa opozicija je jos gora a bolna istina je da smo jos jednom pokazali "pravo lce".I truli zapad ce nam uskratiti pravo na nastupe naravno "bez razloga" i sve je Ok " Na dobrom smo putu"
E pa nismo i zapitajmo se svi kakvi smo to ljudi??

Walt Disney

pre 13 godina

A da vi malo smanjite sa saopstenjima, a pojacate sa delima?
Samo s...te a nista ne radite!
Ili ih posaljite sve na po 20god robije ili ih postavite za ambasadore, bas nas lepo predstavljaju u inostranstvu!

prazne price(ili ti suplje u prazno)

pre 13 godina

I nastavlja se BLA,BLA,BLA prica...(ko da u fijokama imaju svaki put napisan isti tekst i kad se nesto dogodi samo ga izvuku)...kad ce vise ta DELA...

Gradjanjin R Srbije

pre 13 godina

1 korak: Na ulasku u Srbiju fini gospodin sa znackom im pozeli dobrodoslicu i oduzme pasose.
2 korak: U nastavku dobrodoslice im kaze da nece morati vise da se voze autobusom vec je za njih organizovan kombi
3 korak: Obaveste ih da narednih 10-ak godina nece morati da brinu oko poskupljenja struje, gasa, grejanja, komunalija. Sve to ce drzava placati za njih.
4 korak i poslednji: Istovar u Padinjaku

Eto to bi bilo to sto mi gradjani Srbije ocekujemo. I jos ako snimite sve to pa posaljete u svet da dokazete da ima nade za nas.

N

pre 13 godina

To sto gledate je ono na sta ste pristajali svih prethodnih godina. Prostakluk koji je tretiran kao navijanje samo je postajao sve gori i gori, do onoga sto tek sada neki vide kao problem.
Pogledajte samo na kakve se sve spodobe pristajalo da govore o sportu i u ime sporta, ko je sve oznacavan strucnjakom sa jedinim ciljem da se neko drugi omalovazi i klika nastavi sa cedjenjem mladih i prostituisanjem nazvanim transferima.
Da li je i jedna tzv. sportska vest prosla bez pominjanja novca o prodaji, kao najvaznije informaacije?
Da li su vajni strucnjaci vise zainteresovani da se utakmice odigravaju uz sav taj psovacki armamentarijum i to naziva odlicnom, pravom atmosferom? I docekivanja po trgovima vise su licila na turbo-kulturu nego na proslavu lepote i podviga.
Za to vreme klubovi koje ne vodi prostacka "elita" kao i da ne postoje. Ne samo klubovi vec i citavi sportovi, koji se cak i aktivno guse kako bi jedino postojali tzv. veliki.
Za to vreme masa konzumira subkulturu reklama za pivo, a sponzori postaju pivare ili proizvodjaci sumnjivih suplemenata ili energetskih napitaka! Sa sve blagoslovom raznih prof. dr. izbeglim iz svojih palanki i zeljnih malo pink zivota...
Realnost je mnogo gora od svega ovde recenog.
Probudite se!

I sta sad?

pre 13 godina

Savrseno. Njih ce lepo pustiti iz Italije desiti, boli Italijane uvo da se bakcu s ovima, skupo je, lakse je samo ispratiti bagru kuci) i oni ce da udju u Srbiju, svi lepo u busicima, sa obelezjima i sve. (Glavni su se naravno pre toga razbezali po zemljama EU i dolaze odvojeno.) A niko ne moze da ih hapsi dok se ne podnese krivicna prijava - sto se nece dogoditi jer moraju to Italijani da traze, posto je na njihovoj teritoriji pocinjeno sto je pocinjeno. Neko je ovo pametno odigrao. Pametnije nego Pizon i Karadzic zajedno. Pitanje je samo sta je igra, jer fudbal nije.

Ana

pre 13 godina

E sad, pošto dolaze tj vraćaju se u Srbiju, znate i kada i kako, ne morate po snimcima da ih tražite nego pravo u pritvor, pa suđenje po kratkom postupku i maksimalne kazne, što zatvorom što plaćanjem odštete (udar po džepu najviše boli!). Hajde državni organi, da vidimo da li ste sposobni da jednom učinite pravu stvar... ili ćete ih pustiti pa ih onda kao naknadno vijati po zemlji,od čega nema vajde...

Pera

pre 13 godina

nesposobni ministri, predjite vise s reci na dela, naravno da se zna vrlo dobro ko je organizator tih "ljudi" kao i ko je onaj istetovirani kreten koji je juce vodio ono divljanje jer su kamere samo njega i snimale. S njim treba u kamenolom da svoje steroidima nakljukano telo koristi u neke korisnije svrhe i podhitno naci onog ko organizuje sva ova divljanja ovih dana!

Nele

pre 13 godina

Kakvi su ovi iz nase ambasade u Italiji. Pa zar ne bi trebalo da im obezbede nova dokumenta i da ih prvim avionom (kao Miladina Kovacevica) vrate u Srbiju? Usput da posalju jedno milionce Italijanima da se ovi malo smire. Pitate zasto? Pa kako zasto, jel ovih dana poslanici zasedaju? Pa valjda bi se nasao neko od poslanika, koji vise od svih nas voli ovu sirotu "decu", da ih kao heroje provede kroz skupstinu. Sram vas bre bilo (NS, DSS i sl.) ako ih toliko volite i zalite vodite ih kuci u vase porodice, nahranite ih, obucite...

gracija

pre 13 godina

opet smo poslali ružne slike u svet, kao da ih nije bilo dovoljno do sada. država je lenja, spora i jedva dostižna u svojim namerama da se obračuna sa pretnjama koje nisu nimalo naivne, i koje će joj se obiti o glavu. kao i svima nama, uostalom.

esb

pre 13 godina

Sta se cudite? Ni jednu jedinu zabu niste hteli da progutate, makli ste onoga ko vam ih je pominjao i nastavili po starom- da se pravite da ih nema. A zabe rastu li, rastu, i razmnozavaju se.

MUKNAVI

pre 13 godina

Bas je "jako cudno" da medju tim huliganima nema dece..tajkuna,kurta i murta ..Ko bi reko da su to deca.."obicnih gradjana" koji imaju lepe plate,benefite, jer zive u drzavi kojom vladaju karakterni i moralni etaloni..Verovatno ce uskoro da usegenisu nasi socijolozi neki samit,na Kopaoniku,na kome ce da pretresaju taj drustveni paradoks posle ski samita ce nam se javiti,na kukovo leto,i sve ce nam detaljno objasniti..