Tači: Bez posebnog statusa za sever

Kosovski premijer Hašim Tači rekao je da kosovska vlast neće priznati specijalni status severnom delu, gde mahom žive Srbi, preneli su prištinski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2010.

17:34

Default images

"Kosovo je jedinstveno, ima teritorijalni integritet i međunarodno je priznato”, rekao je Tači.

“Mi ćemo raditi na osnovu Ahtisarijevog dokumenta i strategije koju (za sever) ima kosovska vlada. Mi ćemo raditi na integraciji srpske zajednice na najbolji mogući način, kroz demokratski proces", kazao je on.

Prema njegovim rečima, za sever Kosova neće biti specijalnog statusa ili autonomije.

"Niko nikada nije to pomenuo, diskutovao ili potezao to pitanje, tako da je to samo spekulativna tvrdnja nekih medija", rekao je Tači.

Predsednik Vlade je sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom i ministrom spoljnih poslova Skenderom Hisenijem u Njujorku, gde lobiraju za priznavanje nezavisnosti Kosova.

U vezi sa predstojećim dijalogom sa Beogradom, Tači je kazao da je dobio zvaničnu potvrdu američkih zvaničnika da će SAD pomoći Kosovu da prevaziđe izazove koji se mogu ticati dijaloga Prištine i Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: