Optužbe oko zatvaranja inspektora

Direktorka turističke agencije "Trevl haus" zaključala dvojicu inspektora, nezadovoljna njihovim izveštajem, tvrde nadležni. Direktorka demantuje optužbe.

Izvor: B92

Petak, 10.09.2010.

11:50

Default images

Direktorka agencije "Trevl haus" Velička Mitova privedena je juče, pošto je, kako se navodi, zatvorila dva turistička inspektora u prostorije agencije.

Kako je saopšteno, ona je to uradila jer je bila nezadovoljna sadržinom zapisnika koji su sačinili tokom nadzora. Direktorka tvrdi da nikoga nije zaključala, već optužuje inspektore za nesavestan rad i ucenu.

Turistički inspektori Gordana Stevanović i Milivoje Đorđević proveravali su rad agencije na osnovu prijave putnika koji je bio nezadovoljan uslugama u Grčkoj.

Tvrde da su direktorki agencije, kada je zapisnik bio gotov, rekli da može samo da unese svoj komentar ili da im ga izdiktira.

U tom trenutku je zaključala vrata i protivpravno lišila slobode dva državna službenika, govoreći pri tome da "neće izaći dok ne napišu istinu", rekla je turistička inspektorka Gordana Stevanović.

Ona je navela da ih je Mitova držala 15 minuta, te da ih je pustila kada su pozvali svog šefa.

"Ni u jednom trenutku ovde turistički inspektori nisu bili zaključani, niti je bilo ikakvog pokušaja lišavanja slobode turističkih inspektora”, tvrdi, s druge strane, Velička Mitova.

Ona navodi da inspekori "nisu bili sprečeni da napuste kancelariju u bilo kom trenutku". Direktorka agencije tvrdi da su inspektori pozvali svoje nadležne i policiju, dok se ona telefonski konsultovala sa advokatom, da je u prostoriji bilo još ljudi i da niko nije bio zaključan.

Velička Mitova, međutim, navodi da je agencija sa pomenutom inspektorkom već imala problema i to pre dve nedelje.

Tada, kako tvrdi, nije ustanovljen prekšaj na osnovu prijave putnika Vuković Dušana, koji je savetnik u Ministarstvu ekonomije, ali je inspektorka tražila da mu vrate deo novca preteći kaznom od milion dinara, oduzimanjem licence i drugim posledicama.

“Razgovarajući sa gospođom Gordanom, rekla sam joj da smatram da ona zloupotrebljava svoj položaj u svrhu dobijanja određenog novca ili naknade, pod pritiskom i ucenom, što ja nazivam reketom”, kazala je Mitova.

Inspektorka Gordana Stevanović odbacuje tvrdnje da je zloupotrebila svoja ovlašćenja i negira da je znala da Vuković radi u Ministarstvu ekonomije, već da je on bio samo jedan od nezadovoljnih turista kome je pomogla da se dogovori sa agencijom.

S druge strane, direktorka agencije najavljuje da će se obratiti nadležnim organima, drugim turističkim agencijama i javnosti uz zahtev da se prekontrolišu oba sporna slučaja, dok inspektori podsećaju da će morati da odgovora zbog protivpravnog zadržavanja državnih službenika u vreme kada su obavljali svoju dužnost.

Turistička agencija “Trevl haus”, članica Jute, trenutno u Srbiji ima sedam poslovnica i zastupnik je više od 30 svetski poznatih turoperatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: