Vašington sprema kontrarezoluciju

SAD su pripremile svoju rezoluciju o Kosovu, u kojoj se traže pregovori Beograda i Prištine, ali i zaključuje da je status Kosova nepromenljiv, piše "Blic".

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2010.

21:42

Default images

Vašington još nije odlučio da li da svoju rezoluciju povodom mišljenja MSP preda direktno ili preko prijateljske zemlje, na primer Albanije, kaže Obrad Kesić.

Kesić, inače stariji partner u "TSM Global konsultants", kaže da pred zasedanje Generalne skupštinue UN posvećeno, pored ostalog, i pitanju Kosova, ne treba očekivati promenu dosadašnjeg stava SAD.

Vašington će, kaže vašingtonski analitičar, čvrsto nastaviti da insistira na tome da Beograd promeni svoju rezoluciju i iz nje izbaci ne samo sporni uvod, u kome se konstatuje da je neprihvatljiva jednostrano proglašena nezavisnost, već i rečenicu kojom se traže pregovori o "svim otvorenim pitanjima".

"SAD će još pokušati da ubede Srbiju da promeni rezoluciju, a u slučaju da se to ne dogodi, pripremili su svoju varijantu. Najverovatnije da će svoj predlog predati preko prijateljske zemlje jer tako mogu da obezbede veći broj glasova 'za' jer ima zemalja koje automatski glasaju protiv svega što predloži Amerika", kaže Kesić za "Blic".

Izvor "Blica" iz vrha vlasti odbacio je danas svaku mogućnost drastične promene rezolucije jer bi to "za nas značilo odustajanje od naših vitalnih interesa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: