Oglasio se Ivo Sanader

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader odbacio tvrdnje da je nezakonito primao provizije za posredovanje u odobravanju kredita Hipo Alpe Adria banke.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.08.2010.

14:24

Default images

Sanader je u izjavi dostavljenoj austrijskoj novinskoj agenciji APA naveo da je na odmoru s porodicom.

Bivši premijer Hrvatske povezuje se sa aferom Hipo banke, odnosno da je devedesetih godina za proviziju od 800.000 nemačkih maraka obezbedio povoljne kredite kod te banke tajkunu Miroslavu Kutleu.

Nedeljnik „Nacional“ objavio je da i Državno tužilaštvo od proleća istražuje Sanadera, dok je Hrvatska radio-televizija navela i da je Sanader otputovao u SAD.

Tužilaštvo je, međutim, demantovalo da se protiv Sanadera vodi istraga.

Sam Sanader je u pisanoj izjavi dostavljenoj austrijskoj agenciji APA naveo da je s porodicom na dugo planiranom odmoru i da je spreman da sarađuje sa državnim tužilaštvom u vezi s aktuelnim istragama nezakonitih radnji u "Hipo" banci.

"Nikada nisam prihvatio provizije za posredovanje oko kredita od Hipo Alpe Adria banke", naveo je Sanader u izjavi austrijskoj agenciji, naglasivši da nikad nije dobio "niti bilo kakve druge ilegalne isplate".

Sanader je takođe odbacio kao neistine tvrdnje da je, u obezbeđivanju poslova kod hrvatske vlade, davao prednost pojedinim firmama, podsećajući da je i ranije, više puta, jasno demantovao tvrdnje koje ponovo iznose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: