Zoo vrt postaje javno preduzeće

Beogradski zoološki vrt do kraja septembra postaće gradsko javno preduzeće, najavio je član gradskog veća Dejan Mali.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

14:58

Default images

Mali kaže da bi odbornici do 29. septembra trebalo da usvoje odluku na osnovu koje će preuzeti Zoološki vrt, koji je sada društveno preduzeće.

"Vrt dobre nade" kao gradsko preduzeće, ocenio je Mali, ponudiće bolje uslove pre svega životinjama ali i turistima. Planira se, kako je naveo, i proširenje na delu Donjeg grada.

Dugogodišnji direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović rekao je da je zadovoljan što će vrt koji postoji 74 godine, a nigde nije uknjižen, dobiti odgovarajući pravni status.

"Vrt će biti spokojniji, i neće nam slati inspekcije svakoga dana. Radiće se mnogo profesionalnije", rekao je Bojović o pozitivnim posledicama prelaska vrta u državno vlasništvo.

Zoološki vrt osnovao je tadašnji gradonačelnik Beograda Vlada Ilić 1936. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: