Ponedeljak, 12.07.2010.

10:25

Upad u redakciju lista "Republika"

Zrenjaninska Republika je danas saopštila da je kriminalistička policija prošle sedmice "bahato upala" u redakciju ovog lista.

Izvor: FoNet

Default images

"Dvojica policajaca su se predstavila kao inspektori za privredni kriminal u Zrenjaninu", kažu u Republici.

"Tražili su rešenje o osnivanju lista, određene knjigovodstvene podatke i sve ovogodišnje brojeve lista, što su i dobili", dodaje se u saopštenju.

"Izuzev značke, dvoje policajaca nisu pokazali nikakav nalog. Naprotiv, sve vreme obraćali su se neprijatnim tonom. Smatramo da policajci nisu imali pravo da bez sudskog naloga traže bilo kakve podatke", stoji u saopštenju.

"Republika se godinama suprotstavlja nasilju, korupciji i kriminalu, o čemu kritički piše. Stoga ovakav upad i ponašanje policije redakcija tumači kao svojevrstan metod zastrašivanja i ugrožavanja slobode izražavanja i kritičkog mišljenja", zaključuje zrenjaninski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: