HR: Kažnjena zbog šajkače

Prekršajni sud u Gračacu kaznio je Aleksandru M. sa 300 kuna (oko 38 evra) zbog nošenja šajkače sa grbom Srbije na komemoraciji žrtvama logora u Jadovnom.

Izvor: B92

Nedelja, 27.06.2010.

18:14

Default images

Aleksandra M. je kaznu odmah platila i poručila da će "to platiti Pupovac", prenosi “Večernji list“.

Ona je tom izjavom aludirala na to što je Srpsko narodno veće Milorada Pupovca bilo među organizatorima komemoracije u logoru.

Pre samog početka skupa, na koji je došao predsednik Hrvatske Ivo Josipović, devojku su, zbog šajkače primetili mnogi, pa je pravoslavni sveštenik od nje zatražio da skine kapu.

Poslušala ga je i zatakla šajkaču za pojas, ali ju je odvela policija.

Na sudu Aleksandra M. je ispričala da nije imala nameru bilo koga da uvredi ili uzemiri.

Ona je objasnila da je mislila da se počast odaje samo poginulim Srbima, pa je zato i došla na skup, a da joj nije bilo ni na kraj pameti da će se tu naći i pripadnici drugih naroda.

Sudija joj je odredila kaznu od 300 kuna, zato što se na komemorativnom skupu ne sme isticati ni jedan narod, a ona je isticala srpstvo, prenosi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: