Nedelja, 06.06.2010.

12:45

Novac ŽS korišćen za privatizaciju?

Ministar Ivica Dačić je najavio da će biti preispitano da li je novac stečen zloupotrebom službenog položaja Milanka Šarančića korišćen za privatizaciju u Nišu.

Izvor: Tanjug

Default images

Dačić je u izjavi novinarima rekao da su postojale sumnje da je taj novac korišćen u procesima privatizacije u Nišu, ali da će "to proveriti istraga".

On je dodao da od daljeg toka istrage zavisi da li će biti još hapšenja ili privođenja u tom slučaju.

Dačić je takođe kazao da krivična prijava Saveta za borbu protiv korupcije protiv više osoba zbog privatizacije Luke Beograd nema veze sa Ministarstvom unutrašnjih poslova jer je podneta direktno u Tužilaštvo.

On je tokom obilaska spasilačkog tima sektora MUP-a za vanredne situacije na Dorćolu rekao novinarima i da tužilaštvo nije obavestilo policiju o toj krivičnoj prijavi.

Šarančić i još tri osobe uhapšene su pre tri dana zbog sumnje da su oštetili to javno preduzeća za više od milion i 240.000 evra a potom im je određen pritvor do 30 dana.

Uhapšen je i bivši pomoćnik generalnog direktora "Železnica Srbije" Zoran Milićević, direktor sektora za investicije u tom javnom preduzeću Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić koji je ugovarao posao kupovine lokomotiva preko posredničkih firmi iz Trsta i Londona.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji "Osmica" Službe MUP-a za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog tužilastva za organizovani kriminal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: