Stabilan nivo Dunava i Save

Nivo Dunava i Save kod Beograda umereno je porastao tokom prethodne noći, ali se ne očekuju veći problemi.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 05.06.2010.

22:56

Default images

Slično je i u drugim delovima Srbije i zato su na snazi mere odbrane od poplava, ali zasad ne preti veća opaasnost od njihovog izlivanja, dok je nekoliko kritičnih mesta pod stalnom kontrolom.

Rukovodilac za odbranu od poplava “Beogradvoda” Ivan Karić za B92 kaže da su zbog povećanog vodostaja dve reke u pripravnosti sve nadležne beogradske službe i štabovi, koji su spremni da intervenišu u slučaju potrebe.

Marić je kazao da Sektor za vanredne situacije nije imao intervencija, osim u mestu Kljajićevu u blizini Sombora i Majuru kod Šapca, gde su ekipe sanirale teren.

U Negotinu i Provu, gde je bilo kritično, situacija je sada stabilna, a u narednim danima, prema vremenskoj prognozi, ne treba očekivati obilnije padavine, kazao je Marić.

A vodostaj Dunava na ulazu u Srbiju kod Bezdana porastao je za 36 centimetara u odnosu na prethodni dan, dok nivo reke kod Novog Sada iznosi 506 centimetara, izjavio je rukovodilac odbrane od poplava "Vode Vojvodine" Mirko Galonja.

On je rekao da bi poplavni talas koji ide iz Mađarske, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do Novog Sada trebalo da stigne sredinom sledeće nedelje. To, navodi Galonja neće ugroziti branjena područja, ali će vikend naselja uz reku biti u opasnosti.

On je dodao da do većih problema može doći oko 10. juna kod Bezdana, gde se strahuje da bi moglo biti ugroženo i branjeno područje.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obilazeći kod Kule Nebojša Beogradski regionalni tim za spasavanje u slučaju poplava, naglasio je da su pripadnici tima obučeni da reaguju u slučaju novog povećanja vodostoja reka u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

10 h

Podeli: