LDP: Pomoći i Srbima i Albancima

Beograd bi trebalo da pomaže i Srbima i Albancima na Kosovu, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Izvor: FoNet, Blic

Nedelja, 09.05.2010.

14:41

Default images

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je današnjem “Blicu“ da Beograd treba da pomogne kosovskim Albancima i Srbima i da, ako to nije u stanju, ne sme da ograničava kosovske Srbe dok pokušavaju da, "u okolnostima za koje su najmanje sami krivi, postanu aktivni učesnici, a ne žrtve".

Jovanović je rekao da LDP "ne prihvata pojam 'posrednog priznanja nezavisnosti', koji je sredstvo unutrašnje političke manipulacije".

"Svaki sastanak ili susret koji doprinosi ubrzanju evropskih integracija pomaže i Srbiji i njenim legitimnim interesima na Kosovu, i treba ga iskoristiti. Ne smemo više vezivati sebi ruke u spoljnoj i regionalnoj politici", izjavio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, "put do rešenja problema Kosova vodi preko Brisela, a ne preko Haga, interpretacije očekivanog savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde".

"Bez obzira na sadržaj mišljenja, ono ne sme biti osnov za novi politički konflikt između Srbije i njenih najznačajnijih zapadnih saveznika i suseda u regionu", ocenio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: