Eksplozija u skopskoj Železari

U skopskoj Železari dogodila se jaka eksplozija koja je uznemirila stanovnike glavnog grada Makedonije. Dve osobe povređene, od kojih jedna teže.

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2010.

18:22

Default images

Jaka eksplozija odjeknula je jutros u Skoplju i izazvala pravu pometnju. U prvim trenucima, na osnovu izjava očevidaca, verovalo se da je eksplodirala letelica, ali je u međuvremenu skopska Železara prijavila je da se u krugu te fabrike dogodila eksplozija. Prema prvim rezultatima istrage, visoko u vazduh odleteo je predmet punjen gasom ili kerozinom, a potom eksplodirao.

Još uvek nepoznata naprava eksplodirala je jutros u jednom od pogona skopske Železare. Povređena su dva radnika, od kojih je jedan u kritičnom stanju i lekari se bore za njegov život.

Deo ove naprave, nakon eksplozije, odleteo je najmanje tri kilometara u nebo i srušio se nekoliko kilometara severno na teritoriji susedne skopske opštine Butel.

Silina eksplozije i leteće telo u vazduhu izazvali su pravu paniku među žiteljima ovog dela glavnog grada Makedonije.

Odmah su krenule spekulacije da je reč o avionu NATO-a, da je pao mali poljoprivredni avion, za neke je to bila bespilotna letelica, dok su neki u svemu tome videli i vanzemaljce, tvrdeći da se srušio NLO.

Makedonsko ministarstvo odbrane je nakon pola sata odbacilo tvrdnje da je pao vojni avion, a kontrola leta na skopskom aerodromu tvrdi da nije bilo najavljenih letova bilo koje letelice.

MUP je demantovao informaciju da je reč o njihovoj bespilotnoj letelici.

Rukovodstvo Železare je na kraju da je reč o delu nepoznate naprave koja je, kao staro gvožđe, uvezena iz Srbije ili sa Kosova.

Prve informacije iz Antiterorističkog odeljenja makedonske policije, koje vodi istragu, kažu da je reč o telu koje je bilo punjeno gasom ili kerozinom, što je uzrokovalo njegovo letenje.

Isti izvori kažu da je kojim slučajem bilo reč o napravi sa barutnim punjenjem, ono bi eksplodiralo na zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: