Tenesi:Pokojnik pobedio na izborima

Za gradonačelnika Trejsi Sitija u Tenesiju izabran je Karl Robin Giri, kandidat koji je preminuo nekoliko nedelja pre izbora.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

16:31

Default images

Za njega je glasalo 268 birača, dok je protivkandidat Barbara Brok dobila 85 glasova manje. Brokova je imenovana za gradonačelnika pre 16 meseci, pošto je njen prethodnik umro. Ona smatra da je u svom mandatu valjano obavljala posao, a rezulat glasanja, prema njenom mišljenju, "pokazuje da glasači žele povratak u prošlost".

U izbornoj komisiji nisu želeli da spekulišu kako je moglo doći do toga da na izborima za tako odgovorno mesto, pobedi neko ko više nije među živima, pogotovu što je javnost tog dela jugoistočnog Tenesija obaveštena o Girijevoj smrti.

Sada je na Gradskom veću da imenuje gradonačelnika na četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: