Bajatović najavio sednicu Odbora

Zamenik predsednika Odbora za bezbednost Dušan Bajatović najavio je da će u najkraćem roku zakazati sednicu na kojoj će se raspravljati o bezbednosnoj situaciji

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 13.04.2010.

12:40

Default images

Bajatović, koji posle smene Dragana Todorovića (SRS) na mestu predsednika, predsedava tim odborom do izbora novog predsednika, rekao je da će održati hitne konsultacije s policijom i posle toga će, u najkraćem mogućem roku, zakazati sednicu.

Dušan Bajatović izjavio je da "nivo pretnji i saznanja" obaveštajnih službi ukazuje da bi bezbednost predsednika Srbije Borisa Tadića i drugih funkcionera mogla da bude ugrožena.

"Sve to pokazuje da borba protiv kriminala koju je počela država Srbija ima značajne rezultate i da smo u bitnoj meri nagazili pravu stvar, jer da nije tako, ne bi bili toliki otpori i tolike pretnje", rekao je zamenik predsednika Odbora za bezbednost.

Smenjeni predsednik odbora, Dragan Todorović ocenio je da je situacija u Srbiji teška kada je u pitanju lična, imovinska i bezbednost institucija države, i ukazao da je o tome neophodna rasprava na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost.

Todorović je novinarima u parlamentu rekao da je na prethodnim sednicma tog skupštinskog odbora iznosio saznanja o postojanju pretnji upućenih državnom vrhu, ali da je smenjen kada je tražio da odbor o tome raspravlja.

"Kod nas je situacija izuzetno teška kada je u pitanju bezbednost, lična i imovinska, i kada su u pitanju institucije države. Još jedan problem je da li neko od strane vlasti, sa informacijama sa kojima raspolaže i činjenicama, sprečava da se neke stvari otkriju i tu je najveći problem", rekao je Todorović.

Sednicu o bezbednosnoj situaciji u zemlji zatražili su poslanici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, navodeći kao razlog učestala ubistva i samoubistva.

Na današnjoj sednici, članovi tog odbora razmatrali su niz predloženih zakona koji se odnose na potvrđivanje međunarodnih ugovora i sporazuma u oblasti odbrane i vojne saradnje između Srbije i Iraka, Španije, Norveške, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Portugala, Crne Gore i Velike Britanije, kao i o olakšanoj proceduri za izdavanje viza između Srbije i Švajcarske i Norveške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: