Ekonomski forum Latinske Amerike

U Kolumbiji je počeo Svetski ekonomski forum za Latinsku Ameriku, na kome će se razmatrati način oporavka privrede regiona posle ekonomske krize.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

10:04

Default images

Forumu će prisustvovati više od 500 biznismena iz celog sveta. Svetski ekonomski forum biće prilika da učesnici iz skoro svih zemalja sveta raspravljaju o ekonomskim perspektivama Latinske Amerike, ulaganjima u socijalnu zaštitu, o borbi protiv organizovanog kriminala i trgovinskoj razmeni unutar regiona.

"Posledice krize se i dalje osećaju, ali je zadivljujuće kako su Latinska Amerika, naročito Kolumbija, izgurali ovaj period. Svi smo impresionirani", kaže osnivač i direktor Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab.

Uprkos činjenici da privredni rast u Kolumbiji oko četrdeset godina usporava borba države protiv gerilskih grupa, ta zemlja uspela je da uđe u pet najuspešnijih ekonomija u regionu.

"Kolumbija je iz ekonomskog ugla veoma perspektivna zemlja, radimo podjednako i sa velikim i malim kompanijama. Preduzetnički duh u Kolumbiji je na zavidnom nivou", smatra biznismen iz SAD Džejms Džurli.

Na Svetskom ekonomskom forumu u Kolumbiji učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić. Planirano je da se Jeremić, u okviru dvodnevne posete Kolumbiji, sastane sa predsednikom Alvarom Uribeom Velezom, kao i sa ministrom inostranih poslova Haimom Bermudesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: