Šešelj: Nikolić sarađuje sa Hagom

Lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi da je njegov nekadašnji najbliži saradnik Tomislav Nikolić razgovarao sa predstavnicima Tužilaštva Haškog tribunala.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

18:22

Default images

Šešelj traži od suda da mu se dostave sve informacije o navodnim razgovorima i okolnostima u kojima su obavljeni, sugerišući da je tim razgovorima mogao biti prekršen princip o jednakom tretmanu obe strane u postupku pred sudom, budući da je Nikolić bio šef tima koji je radio na Šešeljevoj odbrani pred Tribunalom.

U zahtevu koji je sudu uputio pre tri dana, Vojislav Šešelj navodi da je "iz pouzdanih izvora" iz Beograda njegov tim saznao da su se predstavnici Tužilaštva, pre izvesnog vremena, sastali sa liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.

Šešelj smatra da je "u interesu pravde", da ga Tužilaštvo detaljno informiše o navodnom susretu, budući da je Tomislav Nikolić bio na čelu tima koji je pomagao Šešelju u njegovoj odbrani pred Haškim tribunalom.

Šešelj traži da mu se dostave sve informacije u vezi sa razgovorima Nikolića i Tužilaštva, audio-zapis eventualnih izjava NIkolića kao i da mu se objasni u kom su kontekstu vođeni razgovori.

Vojislavu Šešelju u Hagu se sudi za ratne zločine u Hrvatskoj, Bosni i Vojvodini. Dokazni postupak Tužilaštva na samom je kraju, a proces je privremeno prekinut, zbog zdravstvenih problema četiri preostala svedoka Tužilaštva i suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: