SAD: Zakon za pomoć nezaposlenima

Američki Senat usvojio je zakon kojim će se obezbediti deset milijardi dolara za socijalnu pomoć nezaposlenima u toj zemlji.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

11:43

Default images

Zakon, čije je usvajanje kasnilo zbog taktike odugovlačenja jednog republikanskog senatora, usvojen je sa 78 glasova "za" i 19 glasova "protiv", a kasno sinoć potpisao ga je predsednik SAD Barak Obama. "U ovim finansijski teškim vremenima, podrška američkim radnicima, njihovim porodicama i malim preduzećima mora biti u centru pažnje svih nas", rekao je Obama pri potpisivanju tog dokumenta.

On se zahvalio svim članovima Senata koji su pomogli da se okonča odugovlačenje oko usvajanja zakona, čime je sprečeno da samo ove nedelje oko 200.000 nezaposlenih ostane bez socijalne pomoći.

Usvajanje zakona omogućiće produženje programa socijalne pomoći za nezaposlene i zdravstveno osiguranje za penzionere za mesec dana, zahvaljujući čemu će Kongres imati dovoljno vremena da usvoji mere za obezbeđivanje sredstava za narednu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: