550 gradskih stipendija

Gradski sekretarijat za obrazovanje raspisao je konkurs za dodelu 550 stipendija srednjoškolcima, studentima i studentima sa invaliditetom u 2010. godini.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

17:15

Default images

Srednjoškolcima će biti dodeljeno 150, studentima 160, a studentima sa invaliditetom 140 stipendija, za čije će namene iz gradskog budžeta biti izdvojeno blizu 100 miliona dinara. Studenti, koji budu ostvarili pravo na stipendiju, dobijaće mesečno po 17.000, a srednjoškolci po 15.000 dinara.

Na konkursu za srednjoškolce mogu učestvovati redovni učenici druge, treće ili četvrte godine, čiji je prosek ocena iznosi najmanje 4,75 i koji imaju prebivalište na području Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa, precizira se u saopštenju.

Takođe, osvojene nagrade sa međunarodnih i domaćih takmičenja i olimpijada nisu uslov, ali su od značaja za dobijanje stipendija jer ih komisija posebno boduje.

Na konkursu mogu učestvovati studenti koji se školuju na budžetu, a koji su upisali najmanje drugu godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika, sa sedištem u Beogradu.

Potrebno je da imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od dana raspisivanja konkursa, kao i prosek ocena najmanje 9,2, da nisu gubili nijednu godinu i da su položili sve ispite iz prethodnih godina.

Kako se navodi, ove godine gradske stipendije, u iznosu od 17.000 dinara, dobijaće i 140 studenata sa invaliditetom koji ispunjavaju određene uslove.

Studenti sa invaliditetom koji konkurišu moraju da imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Beograda, da su studenti visokoškolske ustanove čiji je osnivač republika sa sedištem u Beogradu, da su prvi put upisali određenu godinu studija ili su prvi put apsolventi u školskoj 2009/2010. godini.

Takođe, potrebno je da poseduju lekarsku dokumentaciju o postojanju invalidnosti, izdatu od relevantne zdravstvene državne ustanove.

Grad Beograd počeo je da realizuje Program podrške talentovanim srednjoškolcima i studentima od 2004. godine, dok se Program podrške studentima sa invaliditetom realizuje od 2005. godine, podseća se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: