U Bangladešu poginula 21 osoba

U požaru u fabrici trikotaže blizu glavnog grada Bangladeša, Dake, poginula je najmanje 21 osoba, a desetine su povređene, saopštila je policija.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

14:05

Default images

Sve žrtve požara, među kojima je bilo 14 žena, umrlo je od gušenja pošto su bili izvučeni iz požara koji se dogodio noćas u fabrici Garib i Garib u oblasti Gazipur, oko 30 kilometara severno od Dake, rekao je šef policije te oblasti. On je naglasio da je traganje obustavljeno za mogućim preostalim žrtvama. Požar u fabrici potpuno je ugašen jutros.

U Bangladešu ima oko 4.000 fabrika tekstila, a mnoge od njih, prema oceni grupa za prava radnika, rade u veoma lošim uslovima. Tekstilni sektor u zemlji zapošljava oko dva miliona radnika, uglavnom žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: