Poziv strankama da podrže Miletića

Koalicija protiv diskriminacije poziva stranke koje su glasale za Zakon protiv diskriminacije da podrže Gorana Miletića za poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

13:22

Default images

Koalicija pri tom podseća da Miletić ispunjava sve zakonske uslove i, kako je saopšteno, uživa nedvosmislenu podršku manjinskih i organizacija za ljudska prava. Istovremeno, Koaliciija poručuje da smatra neprihvatljivim zahteve za ispunjavanje novih uslova koji ne postoje u Zakonu o zabrani diskriminacije.

Osvrćući se na izjavu Nade Kolundžije, šefice poslaničke grupe Za evropsku Srbiju, da članice vladajuće koalicije nisu podržale Gorana Miletića zbog ”nedostatka iskustva u zastupanju pred sudovima“, Koalicija podseća da prema Zakonu nije potrebno da poverenik ima ovakvo iskustvo niti iz zakona proizlazi da će on lično zastupati žrtve pred sudovima u Srbiji, već to mogu činiti zaposleni u stručnoj službi poverenika.

Koalicija protiv diskriminacije očekuje da sve partije koje su glasale za Zakon o zabrani diskriminacije podrže kandidata koji ispunjava sve zakonom predviđene uslove i uživa podršku, kako se navodi, 212 organizacija koje se bave manjinskim i ljudskim pravima, kao i nekoliko saveta nacionalnih manjina.

Koalicija protiv diskriminacije poručuje i da izjave da se Goran Miletić ”nije svideo“ članovima Skupštinskog odbora za ustavna pitanja i da oko njega ”imaju dileme“ ne mogu biti osnov za odbijanje da se podrži ovaj kandidat.

Podsetimo, nakon što nijedan kandidat nije dobio podršku Skupštinskog odbora za ustavna pitanja, zakonom propisana procedura o izboru poverenika za ravnopravnost ponovo je pokrenuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: