Četvrtak, 04.02.2010.

21:41

Pahor: Istražiti napad bulmastifa

Slovenački premijer od ministra poljoprivrede traži potpuniju informaciju o spornoj odluci, kojom su nastradalom vlasniku vraćeni njegovi psi koji su ga ubili.

Izvor: B92

Default images

Premijer Borut Pahor od ministra poljoprivrede, Milana Pogačnika, očekuje potpunije informacije o odredbi koju je izdalo njegovo ministarstvo, a kojom su dva psa, vrste bulmastif, koja su pre toga već napadala ljude, vraćena vlasniku kog su u utorak uveče i rastrgli.

Prema premijerovim rečima, tom odlukom, kojom su opasne životinje vraćene vlasniku, namerava da se pozabavi i vlada na svojoj sednici, "da bi ubuduće znali kako da se pobrinemo za to da se takve tragedije više ne dešavaju".

Odmah nakon napada tri bulmastifa na sopstvenog vlasnika, poznatog ljubljanskog lekara, Sašu Baričevića, koji se završio njegovom smrću, opoziciona Slovenačka narodnjačka stranka je tražila ostavku ministra Pogačnika.

Pogačnik je potpisao odluku suprotnu odluci Veterinarske uprave Slovenije da se ti psi uspavaju, jer su pre toga životno ugrozili i slučajnog prolaznika, koga je uspela da spasi policija ubivši jednog od pasa.

Ova stranka smatra i da je ministar Pogačnik politički i moralno odgovoran za posledice odluke da se opasni psi vrate vlasniku.

Ministar je već odbio da da ostavku, a opoziciona stranka i dalje tvrdi da je u tom slučaju prekršeno pravilo postupka i "pogažena pravna država".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: