Psi usmrtili svog gazdu

Tri psa, rase bulmastif, napala su na ulici u centru Ljubljane i do smrti rastrgla svog vlasnika, Sašu Barićeviča.

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2010.

20:59

Default images

Na lice mesta je stigla i policija, koja nije uspela da spasi napadnutog lekara, jednog od pasa je ubila, dok su dva pod nadzorom. Dva od ta tri psa, su več jednom napala čoveka i to 2006. godine, u vreme kada je o njima brinula bivša žena žrtve današnjeg napada.

Na tom istom mestu su psi, iskočivši iz automobila, napala slučajnog prolaznika, koji je zadobio teške povrede, ali je uspeo da se spasi i preživi.

Vlasnica je tada posedovala četiri bulmastifa, od kojih je policija, koja je stigla na lice mesta, morala jednog da ubije.

Bivša Barićevičeva žena, takođe lekarka, Zora Roter, vlasnica pasa, je tada tvrdila da su je psi branili.

Još tada su se u Sloveniji vodile debate zbog toga što psi, nakon napada, nisu bili usmrćeni, već dati na brigu Barićeviču, iako su u naređenom procesu prevaspitavanja napali i instruktorku u školi za pse.

Uprkos tome, treneri su ocenili da su psi prošli proces prevaspitavanja i predali ih na brigu Barićeviču.

Posle napada 2006. godine, tim opasnim psima određena je zadržavanje u prihvatnom centru za pse, ali su kasnije vraćeni vlasniku pod strogim uslovima za njihovo držanje

Pitanje odgovornosti tada nadležnih organa se ponovo otvorilo, nakon večerašnje smrti lekara Barićeviča, jer je prilikom prvog napada Veterinarska uprava Slovenije potpisala nalog za usmrćivanje pasa, ali je sadašnji ministar poljoprivrede, Milan Pogačnik, tada potpisao odluku kojom je dozvolio da se psi predaju Barićeviču, koji je zbog prve odluke poveo ustavni spor.

Zbog toga Slovenačka narodnjaćka stranka več zahteva da ministar Pogačnik da ostavku, tvrdeći da je ministar tada imao sve mogućnosti da spreći današnju, tragičnu nesreću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: