Dodik čestitao Srbiji

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Srbiji predavanje zahteva za prijem u članstvo u EU.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

19:43

Default images

Dodik ocenjuje da je aktuelna vlast sa predsednikom Borisom Tadićem na čelu uspela da ispuni neke od postavljenih uslova. Dodik je, kako su preneli elektronski mediji u RS, naveo da je to važno političko, ali i tehničko pitanje za Srbiju, jer je za predaju kandidature za članstvo u EU neophodno ispuniti niz tehničkih uslova.

To će, dodao je premijer RS, kasnije rezultirati statusom kandidata, a time i mogućnostima zemlje da učestvuje u povlačenju sredstava iz određenih fondova EU.

Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je rekao da je došlo do zastoja na tom planu, jer se "pored evropske integracije želi modelirati novi politički sistem u BiH, kao i derogirati nadležnosti RS i preneti ih na zajednički nivo".

Prema njegovim rečima, Bosnu i Hercegovinu treba prihvatiti kao državu dva entiteta i tri konstitutivna naroda i u tim okvirima tražiti dogovor.

On je optužio, kako je istakao, strane mešetare da pokušavaju zloupotrebiti opredeljenost svih strana za evropske integracije kako bi izvršili pritisak za usvajanje ustavnih reformi koje nisu uslov Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: