Đukanović: Crna Gora napredovala

Crnogorski premijer Milo Đukanović smatra da je njegova zemlja ostvarila značajan napredak od obnavljanja nezavisnosti 2006. godine.

Izvor: B92

Subota, 19.12.2009.

13:40

Default images

On je, nakon otvaranja rekonstruisanog objekta bivšeg letnjikovca kralja Nikole na Ivanovim koritima, ocenio da je Crna Gora na dobrom je putu da ostvari cilj čiji su temelji postavljeni na referndumu 2006. godine.

"Mi smo 26. maja 2006. godine postavili okvir za jednu lijepu sliku koji tek treba naslikati. To ne može nijedan pojedinac u jednom mandatu”, kazao je Đukanović koji je, međutim, dodao da bi se to postiglo treba raditi dugo i mukotrpno.

Premijer je ukidanje viza za građane Crne Gore ocenio kao "najradosniju vest" u ovoj godini.

Osvrnuvši se na poziv potpedsednika Vlade Svetozara Marovića tužilaštvu da ispita da li je on učinio išta suprotno zakonu, Đukanović je rekao da je prirodno da i on i Marović, nakon toliko godina bavljenja politikom, znaju da moraju da budu spremni da su 24 sata pod, kako je rekao, reflektorima javnosti.

”Uprkos tome što radimo posao koji je zakonito podložan kritici, ipak treba shvatiti da smo i mi ljudi koji imaju dušu i koji drže do svog porodičnog integriteta o kojem se, nažalost, u uslovima početnog razvoja crnogorske demokratije veoma brutalno kopa. Tako sam ja razumeo Marovićevu izjavu”, rekao je Đukanović.

Đukanović je, povodom ranije najave da će se povući pre kraja mandata ove vlade, medije podsetio da je on aktuelni premijer, da o roku kada bi se, eventualno, povukao iz politike, nije govorio, već da je to stvar naknadnih razmišljanja medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: