Egereši: Statut 14. decembra

Statut Vojvodine biće proglašen na sednici pokrajinskog parlamenta 14. decembra, najavio je predsednik vojvođanske skupštine Šandor Egereši.

Izvor: B92

Subota, 05.12.2009.

13:25

Default images

Egereši je izjavio da očekuje da će u što skorijem periodu biti doneti i neophodni prateći zakoni o imovini i finansiranju, koji su nužni kako bi se procesi decentralizacije ojačali.

Prema njegovim rečima, Statut Vojvodine je "trenutni maksimum" kojim se obezbeđuju uslovi za efikasan ekonomski razvoj Vojvodine, očuvanje identiteta nacionalnih zajednica i razvijanje pokrajine kao modernog, građanskog, evropskog regiona.

Egereši je još kazao da je "veoma ponosan" na donošenje Zakona o nacionalnim savetima i ocenio da je njime stvoren neophodni institucionalni okvir za jačanje i očuvanje nacionalnog identiteta nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini.

"Taj zakon je značajan napredak u svakom pogledu i može da posluži kao dobar primer i mnogim državama u Evropi", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: