Ljajić: Mladić ima još jataka

Po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, juče su u Beogradu pretreseni stanovi najbližih saradnika haškog optuženika Ratka Mladića.

Izvor: Blic, Veèernje novosti

Četvrtak, 03.12.2009.

00:30

Default images

Šef Akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić potvrdio je da je akcija bila usmerena na pronalaženju tragova, dokaza i materijala. Kako navodi “Blic“, pretreseni su stanovi Milorada Pelemiša, komandira 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske, Dragomira Pećanca, koji je bio Mladićev ađutant, i Nenada Bursaća koji do sada nije spominjan kao jatak haških optuženika.

Tačno u sedam sati u sredu ujutru, na tri lokacije na Novom Beogradu, Bežanijskoj kosi i Velikom Mokrom Lugu počela je koordinisana akcija, koju su na terenu izvele Specijalne jedinice MUP Srbije. Pretresen je stan Pelemiša u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, Pećanca na Bežanijskoj kosi i Bursaća u Velikom Mokrom Lugu.

Ljajić je za "Večernje novosti" rekao da je "jasno da Mladić sam ne bi mogao uspešno da se skriva".

"Jataci nisu cilj, oni su sredstvo da dođemo do Mladića", rekao je Ljajić i dodao da je jataka "neuporedivo manje nego što ih je svojevremeno bilo".

"Naš problem se zove Mladić, a ne jataci. Sve priče su već ispričane. Bez epiloga ne vredi više bilo šta objašnjavati", kazao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: