Polanski od ponedeljka na slobodi

Švajcarsko ministarstvo pravde saopštilo je da će Roman Polanski najranije od ponedeljaka biti upućen u kućni pritvor koji će izdržavati u svojoj vili u Alpima.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

11:24

Default images

Portparol ministarstva izjavio je da će reditelju biti dozvoljeno da otputuje u svoju vilu u skijaškom centru Gštad tek od iduće sedmice. Ministarstvo će izdati saopštenje čim Polanski bude oslobođen, dodao je on, prenela je agencija Rojters.

Švajcarska vlada saopštila je u četvrtak da se neće žaliti na odluku Federalnog kaznenog suda da poznati reditelj bude pušten na slobodu uz kauciju od 4,5 miliona dolara.

Polanski će, takođe, morati da nosi elektronsku narukvicu za praćenje kao i da preda sve svoje lične i putne isprave. Kontroverzni oskarovac, koji ima dvojno, francusko i poljsko državljanstvo, uhapšen je 26. septembra, na zahtev SAD, po dolasku u Švajcarsku, gde je trebalo da prisustvuje otvaranju retrospektive svojih filmova na Ciriškom filmskom festivalu i primi nagradu za životno delo.

Tužilaštvo SAD ga tereti da je 1977. godine stupio u nezakonite seksualne odnose sa trinaestogodišnjom devojčicom.

Polanski je krivicu tada priznao, ali je uoči izricanja presude, godinu dana kasnije, napustio SAD i nikada više nije kročio na američko tlo, nastanivši se u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: