Unija sindikata najavila štrajk

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovaće 9. novembra štrajk upozorenja. Cilj štrajka su izmene Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

15:07

Default images

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji rekao je agenciji Beta da članovi tog sindikata 9. novembra neće raditi prvi čas u prepodnevnoj, kao ni prvi čas u popodnevnoj smeni. Taj sindikat ima predstavnike u 580 škola i 30.000 članova.

"Štrajk upozorenja organizujemo zbog loših i neprimenljivih odredbi Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, donesenog bez prethodne široke i stručne rasprave, kao i zbog započete racionalizacije bez odgovarajućeg plana i programa", naveo je Erdelji.

On je dodao da je novi zakon koji je Skupština Srbije usvojila 31. avgusta doveo je do "haosa i konfuzije u školama", pa zbog toga Unija sindikata prikuplja potpise za usvajanje izmena tog dokumenta.

Erdelji je naveo i da sindikat na čijem je čelu u štrajku upozorenja nema podršku drugih reprezentativnih sindikata u obrazovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: