Polanski traži puštanje iz zatvora

Francuski režiser Roman Polanski podneo je zahtev za puštanje iz pritvora u Švajcarskoj, saopštio je Krivični sud u Cirihu.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

14:28

Default images

U saopštenju, švajcarski sud navodi da će odluka o zahtevu biti donesena "u narednim sedmicama". Svaka odluka suda podložna je žalbama obe strane u postupku. Polanski (76) je uhapšen u subotu, kada je stigao u Cirih kako bi primio nagradu za životno delo na filmskom festivalu u tom gradu.

Hapšenje je obavljeno po nalogu SAD, koje traže njegovo izručenje zbog optužbe za seksualne odnose sa maloletnicom iz 1977.

Kancelarija okružnog tužioca Los Anđelesa u ponedeljak je saopštila da će zatražiti izručenje Polanskog i da bi zahtev trebalo da bude pripremljen u narednih 40 dana. Reditelj filmova kao što su "Kineska četvrt" i "Rozmarina beba", dobio je "Oskara"i "Zlatnu palmu" za ostvarenje "Pijanista" iz 2002.

Polanski je 1978. pobegao iz SAD nakon što je priznao krivicu za seksualni odnos sa trinaestogodišnjom devojčicom Samantom Gajmer. Samanta Gajmer, koja danas ima 45 godina, u januaru je tražila obustavljanje postupka protiv Polanskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: