Odsekao sebi prst u centru Beograda

Radivoje Atanasković iz Prokuplja, protestujući u centru Beograda zbog spora sa “Dunav osiguranjem“, odsekao je domali prst na svojoj levoj ruci.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 14.09.2009.

14:26

Default images

Incident se desio u samom centru Beograda ispred zgrade “Dunav osiguranja” u Makednoskoj ulici. Atanasković je sebi već odsekao jedan prst početkom juna, zbog kako tvrdi dugovanja “Dunav osiguranja” prema njegovoj firmi “Ris”. Ovaj spor traje već 17 godina.

Sa kanticom benzina i nožem u ruci Atanasković je u samom centru Beograda prvo pretio da će se politi benzinom i zapaliti.

Kada je odustao od te namere upotrebio je nož i odsekao domali prst na levoj ruci. Hitna pomoć ga je potom prevezla u Urgentni centar.

Spor između “Risa” i “Dunav osiguranja” vodi se od izbijanja požara u pogonu “Risa” kada je izgorela roba i objekat.

Atanasković smatra da je visina odštete koju je procenio veštak manja od stvarne i već je u junu, tokom suđenja u niškom Trgovinskom sudu iz revolta prvi put odsekao mali prst.

Atanaskovićev advokat Miloš Tešić, koji je došao ispred zgrade “Dunav osiguranja” gde se desio incident, kaže da njegov klijent ne namerava da odustane od radiklanog protesta sve dok se spor između njegove firme i “Dunav osiguranja” ne završi.

Tešić kaže da nije mogao da spreči Atanaskovića da se povredi.

“Pravo da vam kažem, ja sam došao malo kasnije, tako da nisam. Sa tim je upoznata i njegova familija, on je odlučan da to sprovede do karaja zato što su čoveka stvarno doveli do propasti”, kaže on. Komentarišući ovakva ponašanja ljudi, psiholog Žarko Trebješanin, kaže da su te osobe najčešće nalaze u bezizlaznoj situaciji i da dramatičnim postupcima skreću pažnji javnosti.

“To meni govori o jednom vrlo visokom stepenu očajanja. Mislim da prosto treba ozbiljno shvatiti to i zapitati se šta može da se učini za sve one koji su u sličnoj situaciji i koji možda takođe pomišljaju na neke vrlo dramatične korake, da se makar spreči ono što se može sprečiti”, navodi on.

"Dunav osiguranje" negira odgovornost

Kompanija "Dunav osiguranje" saopštila je da ničim nije doprinela samopovređivanju Atanaskovića.

Kompanija "Dunav osiguranje" saopštila je da žali zbog čina Atanaskovića, ali je navela i da kao stranka u postupku za naknadu štete, koji se vodi po tužbi privatnog preuzeća ''Ris'' iz Prokuplja pred Trgovinskim sudom u Nišu, ne može uticati na tok i dužinu trajanja postupka koji se vodi u sudu.

Kompanija "Dunav osiguranje" navodi da će u svemu postupiti po pravosnažnoj odluci nadležnog suda u ovom sporu, kada ista bude doneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: