Ponedeljak, 14.09.2009.

14:26

Odsekao sebi prst u centru Beograda

Radivoje Atanasković iz Prokuplja, protestujući u centru Beograda zbog spora sa “Dunav osiguranjem“, odsekao je domali prst na svojoj levoj ruci.

Izvor: B92

Odsekao sebi prst u centru Beograda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Iza kulise

pre 14 godina

jedno je sigurno sudski spor ne sme trajati 17 godina!!!ali treba se zapitati: ...da li može realno postojati neko stvarno sporno potraživanje? da li može postojati drugačije viđenje bez obzira ide li nekom u prilog ili ne? da li su svi odštetni zahtevi naših građana od osiguranja realni?...u Londonu je anketa pokazala da bi ~65% običnih građana prevarilo na ovaj ili onaj način osiguranje kada bi im se ukazala prilika!...da li povređivanje koje uz pretpostavljenu široku medijsku zainteresovanost vrši pritisak na pravosudne organe koji odlučuju u predmetnoj parnici...?
...i da li to treba biti obrazac ponašanja za dobijanje sudskih sporova???
...prvi pogled je često isključiv i pogrešan...istina obično bude između...

vesna

pre 14 godina

Iskreno ja sam u Srbiji bila par puta u tako ocajnim situacijama da mi je doslo da se okacim na sred Terazija. Nisam mogla da verujem da je ispred pravde i istine korumpirano sudstvo lazi i prevare. Umesto da naudim sebi spakovala sam kofer i pod stare dane otisnula se u svet. I ovde nema bas nesto mnogo pravde ali manje boli kada te ujede tudjin .

vesna

pre 14 godina

E da se to dogodilo u Americi covek bi lepo bez seckanja prstiju naplatio stetu u pravoj vrednosti i nastavio da radi. Eh ta trula Amerika!

Nenad

pre 14 godina

Setite se novi kapitalisti kako su prosli stari kapitalisti i zasto su tako prosli. Ako mislite da ovo moze dugo da traje grdno se varate.

Zodijak

pre 14 godina

Ako je za utehu ovom nesrecnom coveku sasvim je sigurno da ce posle ovog dogadjaja Dunav osiguranje izgubiti minimum 50% svojih klijenata, ako ne i vise.

Nemanja

pre 14 godina

"...kaže da njegov klijent ne namerava da odustane od radikalnog protesta sve dok se spor između njegove firme i “Dunav osiguranja” ne završi."
...ili (nažalost) dok ne ostane bez prstiju.

srdjan

pre 14 godina

Ne razumem, sta je dobio time sto je sebi odsekao 2 prsta, ili kad bi se zapalio, kao da ce to nesto da promeni. Samo nanosi stetu svojoj porodici. Moze da se trazi misljenje drugog vestaka, a ovako je sebe jos vise obogaljio.

zoran

pre 14 godina

ja sam advokat i teziste delatnosti su mi pravao osiguranja i naknada stete. Mogu iz mog iskustva sa vecim brojem slucajeva odgovorno da tvrdim da doticno osiguranje Dunav najveci broj steta resava kroz sudske sporove koje uspesno godinama odugovlaci. U Nemackoj i Austriji 99% se stenih dogadjaja regulise sporazumno, bez suda,a samo 1% ide u parnicni postupak. Izgleda da je kod Dunav-a obrnuto. Nadzorni organi osiguranja odavno treba da obaveste javnost o ovom odnosu-tj.koliko slucajeva, izrazeno u procentima, osiguranje Dunav resi u mirnom, vansudskom postupku, a koji procenat osiguranih slucajeva ide na sud. Tek tada bi se videlo koliko ovo osiguranje u svom poslovanju ne primenjuje principe osiguranja: princip potpune naknade, a posebno princip predusetljivosti (kulantnosti) na koje je ovo osiguranje odavno zaboravilo. Ali,nisu sva osiguranja u Srbiji kao Dunav. Ima veoma korektnih osiguravajucih drustava, a samo javno objavljivanje gore navedenog odnosa od strane nadzornih organa bio kao na dlanu pokazalo u kojim osiguravajucim drustvima potencijalni osiguranici trebaju da poklone poverenja kada osiguravaju odredjene rizike.

Mashinovodja

pre 14 godina

Od jednog vrlo kompetentnog i upućenog advokata čuo sam tvrdnju da je srpsko osiguranje najveća legalna prevara posle Dafine i Jezde. Čovek je u više sporova za naknadu štete zastupao i ljude protiv osiguravajućih društava i obrnuto, pa vrlo dobro zna o čemu govori. Kao insajder, vrlo ubedljivo deluje njegova priča da je politika osiguravajućih društava otprilike sledeća "da, u pravu ste, trebalo bi da vam nadoknadimo štetu. Ali mi to nećemo učiniti, nego vam nudimo sledeći dil: ili vam plaćamo neku siću odmah, ili nas vi tužite, pa ćemo se ćerati koliko god bude trebalo. Jer mi možemo da razvlačimo spor koliko god hoćemo, a vi ne možete da čekate toliko dugo na pare".
Spor koji traje 17 (!!!) godina, odličnu ilustruje i dokazuje istinitost priče.

m

pre 14 godina

Kao student krajem devedesetih sam bio osiguran kod Dunav osiguranja (valjda su svi studenti po defaultu bili osigurani tamo). Tesko sam povredio ruku ali od osiguranja nikad ni dinara nisam izvukao. Da su mi tada dali sto maraka u protivvrednosti bio bih im zahvalan do kraja zivota jer je to za mene studenta u to vreme bila ogromna svota. Ali nista. Tada sam video da oni imaju ekspertski tim kome je jedini zadatak kako ne isplatiti klijentu ni jedan jedini dinar. Tim je bio vrlo efikasan. I danas im ocigledno dobro ide. Novac nisam dobio ali sam izvukao pouku: kod njih ni kokosku ne bih osigurao.

dejan

pre 14 godina

17 godina vodi spor? Interesantno i prosto zadivljujuce. Toliko pravnika u Srbiji, sudija i drugih a 17 godina im nije dovoljno da rese probleme ovog coveka i stave tacku na taj slucaj. Mislim da su iz osiguranja u pravu, oni nesto obecaju, uzmu vam novce za osiguranje i onda drzava stane da ih stiti prilikom isplate, odnosno sudstvo. Ja cekam licno osiguranje od DDRa vec treca godina, slucaj cist kao suza, jednostavno ni ne javljaju se vise, kazu da su izgubili predmet i da idem ponovo u SUP da vadim zapisnik. Doduse nisam jos odlucio da secem deo tela ali ...

mimi

pre 14 godina

Pravosnazna odluka nadleznog suda jos nije doneta?!?!
Onaj ko je za to odgovoran ima na dusi ovog nesrecnog coveka.
I koje licemerje "Dunav osiguranja", ne mogu da verujem! Kako ih nije sramota da daju ovakve izjave?
Gde mi zivimo.....

Ranko

pre 14 godina

Dokaz više da su veštaci najveće zlo ovdašnjeg pravosuđa. Kad god nešto treba da se relativizuje, obezvredi i obesmisli, a da ostane u zakonskim okvirima, angažuju se veštaci... A oni "veštače" onome ko bolje plati.

dejan

pre 14 godina

Dobra reklama za Dunav osiguranje :)
Trebalo bi povuci sve polise iz te kuce pa onda nece morati nikome nista da isplacuju!!!
O radu srpskog suda ne treba trositi reci, o njima se sve vec zna.

Marko

pre 14 godina

"Predsednik niškog Trgovinskog suda Vojkan Mitrović rekao je tada Tanjugu da Atanasković nije imao primedaba na rad suda, ..."

Ma nemoj, a spor u tom sudu traje 17 godina - sto je ustavom zabranjeno?!?!?!

Danica

pre 14 godina

Zivim u centru blizu Makedonske i sad kad sam ovo procitala srecna sam da nisam izasla na ulicu.Samo, necu valjda svaki dan morati da se plasim da izadjem na ulicu ne bih li videla nekog ocajnika kako se sakati ili u strahu da mene neko ne povredi jer ovo sa samopovredjivanjem i strajkovima gladju vec postaju svakodnevne vesti. E, Srbijo, Srbijo, dokle si dovela svoje gradjane?

Osiguravač

pre 14 godina

U srpskom osiguranju prodaju se zastareli i loši proizvodi. Kada ih treba prodati, prodavac iz osiguranja fiću predstavlja kao golfa ili mercedesa, a kada se desi šteta, kupac postane svestan da je stigao samo tamo gde ga je fića mogao odvesti - u problem. I to ponegde u vrlo drastičan problem!

Ne znam da li je to i ovde slučaj, odnosno da li je čovek kada je osiguranje kupovao bio svestan da dobija fiću. Sigurno ga je dobio, jer Dunav je i tada prodavao samo fiću, kao što ga i sada ima u ponudi. Biće da mu je fića podvaljen kao golf sa dodatnom opremom.

To će biti tako doklegod oni koji reformišu finansijski sektor ove zemlje ne shvate da se taj sektor ne sastoji samo od banaka.

Žalosno je na šta se sveo odnos Dunav osiguranja i tog čoveka. To šteti svima. Ipak, u ovoj zemlji postoji i dobro osiguranje i ono se od korektnih prodavaca može i u Dunavu kupiti. Poenta je samo da kupac bude dovoljno obazriv i kupi proizvod sa čijom sadržinom je upoznat.

milan

pre 14 godina

znaci da ce konkurentne kompanije za osigurajne naici na mnogo klijenata koji imaju interesa da se osiguraju propisno.
a to da dunav nece da plati pa se krije iza procesa je smesno. kada covek uplacuje polisu sve je ok, a kada se desi nesreca, e pa znate to u stvari i nije tolko vredno...

Dragan11

pre 14 godina

Ako je covek uredno osigurao svoju (nazalost) izgorelu firmu, trebaju da mu isplate sto pre taj iznos. Nece sigurno da zapocinje novi biznis sa 90+ godina.

Pravda je nedostižna

pre 14 godina

Za Miladina i brljotine njenih konzula i ostalih "činovničića" drzava moze da izdvoji milion evra. A kada nesrećnom čoveku koji je izgubio fabriku u požaru, a pri tom uredno platio polisu osiguranja, treba isplatiti ono što mu pripada e to NE MOŽE!!! Vreme je za 6. oktobar

aca

pre 14 godina

Prvo te slatkorecivi agent osiguranja navuce da platis osiguranje, a posle treba 17 godina da se sudis sa osiguravajucom kompanijom da bi izvukao bar deo stete.

I onda ce jos coveka da proglase poremecenim. A sta je trebao da uradi ? Da useta sa bombom, vitla pistoljem ili sta ? U ovoj zemlji se za svoja prava moze izboriti samo uz drasticne mere koje ce zainteresovati medije. Drugacije ne ide.

Posle ove vesti - ja se vise ne vagam da li cu da osiguram imovinu svoje firme. Znam da necu - ne pada mi na pamet.

Pravda je nedostižna

pre 14 godina

Za Miladina i brljotine njenih konzula i ostalih "činovničića" drzava moze da izdvoji milion evra. A kada nesrećnom čoveku koji je izgubio fabriku u požaru, a pri tom uredno platio polisu osiguranja, treba isplatiti ono što mu pripada e to NE MOŽE!!! Vreme je za 6. oktobar

aca

pre 14 godina

Prvo te slatkorecivi agent osiguranja navuce da platis osiguranje, a posle treba 17 godina da se sudis sa osiguravajucom kompanijom da bi izvukao bar deo stete.

I onda ce jos coveka da proglase poremecenim. A sta je trebao da uradi ? Da useta sa bombom, vitla pistoljem ili sta ? U ovoj zemlji se za svoja prava moze izboriti samo uz drasticne mere koje ce zainteresovati medije. Drugacije ne ide.

Posle ove vesti - ja se vise ne vagam da li cu da osiguram imovinu svoje firme. Znam da necu - ne pada mi na pamet.

Marko

pre 14 godina

"Predsednik niškog Trgovinskog suda Vojkan Mitrović rekao je tada Tanjugu da Atanasković nije imao primedaba na rad suda, ..."

Ma nemoj, a spor u tom sudu traje 17 godina - sto je ustavom zabranjeno?!?!?!

Ranko

pre 14 godina

Dokaz više da su veštaci najveće zlo ovdašnjeg pravosuđa. Kad god nešto treba da se relativizuje, obezvredi i obesmisli, a da ostane u zakonskim okvirima, angažuju se veštaci... A oni "veštače" onome ko bolje plati.

m

pre 14 godina

Kao student krajem devedesetih sam bio osiguran kod Dunav osiguranja (valjda su svi studenti po defaultu bili osigurani tamo). Tesko sam povredio ruku ali od osiguranja nikad ni dinara nisam izvukao. Da su mi tada dali sto maraka u protivvrednosti bio bih im zahvalan do kraja zivota jer je to za mene studenta u to vreme bila ogromna svota. Ali nista. Tada sam video da oni imaju ekspertski tim kome je jedini zadatak kako ne isplatiti klijentu ni jedan jedini dinar. Tim je bio vrlo efikasan. I danas im ocigledno dobro ide. Novac nisam dobio ali sam izvukao pouku: kod njih ni kokosku ne bih osigurao.

dejan

pre 14 godina

Dobra reklama za Dunav osiguranje :)
Trebalo bi povuci sve polise iz te kuce pa onda nece morati nikome nista da isplacuju!!!
O radu srpskog suda ne treba trositi reci, o njima se sve vec zna.

Dragan11

pre 14 godina

Ako je covek uredno osigurao svoju (nazalost) izgorelu firmu, trebaju da mu isplate sto pre taj iznos. Nece sigurno da zapocinje novi biznis sa 90+ godina.

mimi

pre 14 godina

Pravosnazna odluka nadleznog suda jos nije doneta?!?!
Onaj ko je za to odgovoran ima na dusi ovog nesrecnog coveka.
I koje licemerje "Dunav osiguranja", ne mogu da verujem! Kako ih nije sramota da daju ovakve izjave?
Gde mi zivimo.....

Mashinovodja

pre 14 godina

Od jednog vrlo kompetentnog i upućenog advokata čuo sam tvrdnju da je srpsko osiguranje najveća legalna prevara posle Dafine i Jezde. Čovek je u više sporova za naknadu štete zastupao i ljude protiv osiguravajućih društava i obrnuto, pa vrlo dobro zna o čemu govori. Kao insajder, vrlo ubedljivo deluje njegova priča da je politika osiguravajućih društava otprilike sledeća "da, u pravu ste, trebalo bi da vam nadoknadimo štetu. Ali mi to nećemo učiniti, nego vam nudimo sledeći dil: ili vam plaćamo neku siću odmah, ili nas vi tužite, pa ćemo se ćerati koliko god bude trebalo. Jer mi možemo da razvlačimo spor koliko god hoćemo, a vi ne možete da čekate toliko dugo na pare".
Spor koji traje 17 (!!!) godina, odličnu ilustruje i dokazuje istinitost priče.

milan

pre 14 godina

znaci da ce konkurentne kompanije za osigurajne naici na mnogo klijenata koji imaju interesa da se osiguraju propisno.
a to da dunav nece da plati pa se krije iza procesa je smesno. kada covek uplacuje polisu sve je ok, a kada se desi nesreca, e pa znate to u stvari i nije tolko vredno...

dejan

pre 14 godina

17 godina vodi spor? Interesantno i prosto zadivljujuce. Toliko pravnika u Srbiji, sudija i drugih a 17 godina im nije dovoljno da rese probleme ovog coveka i stave tacku na taj slucaj. Mislim da su iz osiguranja u pravu, oni nesto obecaju, uzmu vam novce za osiguranje i onda drzava stane da ih stiti prilikom isplate, odnosno sudstvo. Ja cekam licno osiguranje od DDRa vec treca godina, slucaj cist kao suza, jednostavno ni ne javljaju se vise, kazu da su izgubili predmet i da idem ponovo u SUP da vadim zapisnik. Doduse nisam jos odlucio da secem deo tela ali ...

zoran

pre 14 godina

ja sam advokat i teziste delatnosti su mi pravao osiguranja i naknada stete. Mogu iz mog iskustva sa vecim brojem slucajeva odgovorno da tvrdim da doticno osiguranje Dunav najveci broj steta resava kroz sudske sporove koje uspesno godinama odugovlaci. U Nemackoj i Austriji 99% se stenih dogadjaja regulise sporazumno, bez suda,a samo 1% ide u parnicni postupak. Izgleda da je kod Dunav-a obrnuto. Nadzorni organi osiguranja odavno treba da obaveste javnost o ovom odnosu-tj.koliko slucajeva, izrazeno u procentima, osiguranje Dunav resi u mirnom, vansudskom postupku, a koji procenat osiguranih slucajeva ide na sud. Tek tada bi se videlo koliko ovo osiguranje u svom poslovanju ne primenjuje principe osiguranja: princip potpune naknade, a posebno princip predusetljivosti (kulantnosti) na koje je ovo osiguranje odavno zaboravilo. Ali,nisu sva osiguranja u Srbiji kao Dunav. Ima veoma korektnih osiguravajucih drustava, a samo javno objavljivanje gore navedenog odnosa od strane nadzornih organa bio kao na dlanu pokazalo u kojim osiguravajucim drustvima potencijalni osiguranici trebaju da poklone poverenja kada osiguravaju odredjene rizike.

Danica

pre 14 godina

Zivim u centru blizu Makedonske i sad kad sam ovo procitala srecna sam da nisam izasla na ulicu.Samo, necu valjda svaki dan morati da se plasim da izadjem na ulicu ne bih li videla nekog ocajnika kako se sakati ili u strahu da mene neko ne povredi jer ovo sa samopovredjivanjem i strajkovima gladju vec postaju svakodnevne vesti. E, Srbijo, Srbijo, dokle si dovela svoje gradjane?

Osiguravač

pre 14 godina

U srpskom osiguranju prodaju se zastareli i loši proizvodi. Kada ih treba prodati, prodavac iz osiguranja fiću predstavlja kao golfa ili mercedesa, a kada se desi šteta, kupac postane svestan da je stigao samo tamo gde ga je fića mogao odvesti - u problem. I to ponegde u vrlo drastičan problem!

Ne znam da li je to i ovde slučaj, odnosno da li je čovek kada je osiguranje kupovao bio svestan da dobija fiću. Sigurno ga je dobio, jer Dunav je i tada prodavao samo fiću, kao što ga i sada ima u ponudi. Biće da mu je fića podvaljen kao golf sa dodatnom opremom.

To će biti tako doklegod oni koji reformišu finansijski sektor ove zemlje ne shvate da se taj sektor ne sastoji samo od banaka.

Žalosno je na šta se sveo odnos Dunav osiguranja i tog čoveka. To šteti svima. Ipak, u ovoj zemlji postoji i dobro osiguranje i ono se od korektnih prodavaca može i u Dunavu kupiti. Poenta je samo da kupac bude dovoljno obazriv i kupi proizvod sa čijom sadržinom je upoznat.

srdjan

pre 14 godina

Ne razumem, sta je dobio time sto je sebi odsekao 2 prsta, ili kad bi se zapalio, kao da ce to nesto da promeni. Samo nanosi stetu svojoj porodici. Moze da se trazi misljenje drugog vestaka, a ovako je sebe jos vise obogaljio.

Zodijak

pre 14 godina

Ako je za utehu ovom nesrecnom coveku sasvim je sigurno da ce posle ovog dogadjaja Dunav osiguranje izgubiti minimum 50% svojih klijenata, ako ne i vise.

vesna

pre 14 godina

E da se to dogodilo u Americi covek bi lepo bez seckanja prstiju naplatio stetu u pravoj vrednosti i nastavio da radi. Eh ta trula Amerika!

Nemanja

pre 14 godina

"...kaže da njegov klijent ne namerava da odustane od radikalnog protesta sve dok se spor između njegove firme i “Dunav osiguranja” ne završi."
...ili (nažalost) dok ne ostane bez prstiju.

Nenad

pre 14 godina

Setite se novi kapitalisti kako su prosli stari kapitalisti i zasto su tako prosli. Ako mislite da ovo moze dugo da traje grdno se varate.

Iza kulise

pre 14 godina

jedno je sigurno sudski spor ne sme trajati 17 godina!!!ali treba se zapitati: ...da li može realno postojati neko stvarno sporno potraživanje? da li može postojati drugačije viđenje bez obzira ide li nekom u prilog ili ne? da li su svi odštetni zahtevi naših građana od osiguranja realni?...u Londonu je anketa pokazala da bi ~65% običnih građana prevarilo na ovaj ili onaj način osiguranje kada bi im se ukazala prilika!...da li povređivanje koje uz pretpostavljenu široku medijsku zainteresovanost vrši pritisak na pravosudne organe koji odlučuju u predmetnoj parnici...?
...i da li to treba biti obrazac ponašanja za dobijanje sudskih sporova???
...prvi pogled je često isključiv i pogrešan...istina obično bude između...

vesna

pre 14 godina

Iskreno ja sam u Srbiji bila par puta u tako ocajnim situacijama da mi je doslo da se okacim na sred Terazija. Nisam mogla da verujem da je ispred pravde i istine korumpirano sudstvo lazi i prevare. Umesto da naudim sebi spakovala sam kofer i pod stare dane otisnula se u svet. I ovde nema bas nesto mnogo pravde ali manje boli kada te ujede tudjin .

Pravda je nedostižna

pre 14 godina

Za Miladina i brljotine njenih konzula i ostalih "činovničića" drzava moze da izdvoji milion evra. A kada nesrećnom čoveku koji je izgubio fabriku u požaru, a pri tom uredno platio polisu osiguranja, treba isplatiti ono što mu pripada e to NE MOŽE!!! Vreme je za 6. oktobar

Danica

pre 14 godina

Zivim u centru blizu Makedonske i sad kad sam ovo procitala srecna sam da nisam izasla na ulicu.Samo, necu valjda svaki dan morati da se plasim da izadjem na ulicu ne bih li videla nekog ocajnika kako se sakati ili u strahu da mene neko ne povredi jer ovo sa samopovredjivanjem i strajkovima gladju vec postaju svakodnevne vesti. E, Srbijo, Srbijo, dokle si dovela svoje gradjane?

aca

pre 14 godina

Prvo te slatkorecivi agent osiguranja navuce da platis osiguranje, a posle treba 17 godina da se sudis sa osiguravajucom kompanijom da bi izvukao bar deo stete.

I onda ce jos coveka da proglase poremecenim. A sta je trebao da uradi ? Da useta sa bombom, vitla pistoljem ili sta ? U ovoj zemlji se za svoja prava moze izboriti samo uz drasticne mere koje ce zainteresovati medije. Drugacije ne ide.

Posle ove vesti - ja se vise ne vagam da li cu da osiguram imovinu svoje firme. Znam da necu - ne pada mi na pamet.

srdjan

pre 14 godina

Ne razumem, sta je dobio time sto je sebi odsekao 2 prsta, ili kad bi se zapalio, kao da ce to nesto da promeni. Samo nanosi stetu svojoj porodici. Moze da se trazi misljenje drugog vestaka, a ovako je sebe jos vise obogaljio.

Osiguravač

pre 14 godina

U srpskom osiguranju prodaju se zastareli i loši proizvodi. Kada ih treba prodati, prodavac iz osiguranja fiću predstavlja kao golfa ili mercedesa, a kada se desi šteta, kupac postane svestan da je stigao samo tamo gde ga je fića mogao odvesti - u problem. I to ponegde u vrlo drastičan problem!

Ne znam da li je to i ovde slučaj, odnosno da li je čovek kada je osiguranje kupovao bio svestan da dobija fiću. Sigurno ga je dobio, jer Dunav je i tada prodavao samo fiću, kao što ga i sada ima u ponudi. Biće da mu je fića podvaljen kao golf sa dodatnom opremom.

To će biti tako doklegod oni koji reformišu finansijski sektor ove zemlje ne shvate da se taj sektor ne sastoji samo od banaka.

Žalosno je na šta se sveo odnos Dunav osiguranja i tog čoveka. To šteti svima. Ipak, u ovoj zemlji postoji i dobro osiguranje i ono se od korektnih prodavaca može i u Dunavu kupiti. Poenta je samo da kupac bude dovoljno obazriv i kupi proizvod sa čijom sadržinom je upoznat.

m

pre 14 godina

Kao student krajem devedesetih sam bio osiguran kod Dunav osiguranja (valjda su svi studenti po defaultu bili osigurani tamo). Tesko sam povredio ruku ali od osiguranja nikad ni dinara nisam izvukao. Da su mi tada dali sto maraka u protivvrednosti bio bih im zahvalan do kraja zivota jer je to za mene studenta u to vreme bila ogromna svota. Ali nista. Tada sam video da oni imaju ekspertski tim kome je jedini zadatak kako ne isplatiti klijentu ni jedan jedini dinar. Tim je bio vrlo efikasan. I danas im ocigledno dobro ide. Novac nisam dobio ali sam izvukao pouku: kod njih ni kokosku ne bih osigurao.

milan

pre 14 godina

znaci da ce konkurentne kompanije za osigurajne naici na mnogo klijenata koji imaju interesa da se osiguraju propisno.
a to da dunav nece da plati pa se krije iza procesa je smesno. kada covek uplacuje polisu sve je ok, a kada se desi nesreca, e pa znate to u stvari i nije tolko vredno...

mimi

pre 14 godina

Pravosnazna odluka nadleznog suda jos nije doneta?!?!
Onaj ko je za to odgovoran ima na dusi ovog nesrecnog coveka.
I koje licemerje "Dunav osiguranja", ne mogu da verujem! Kako ih nije sramota da daju ovakve izjave?
Gde mi zivimo.....

dejan

pre 14 godina

Dobra reklama za Dunav osiguranje :)
Trebalo bi povuci sve polise iz te kuce pa onda nece morati nikome nista da isplacuju!!!
O radu srpskog suda ne treba trositi reci, o njima se sve vec zna.

Dragan11

pre 14 godina

Ako je covek uredno osigurao svoju (nazalost) izgorelu firmu, trebaju da mu isplate sto pre taj iznos. Nece sigurno da zapocinje novi biznis sa 90+ godina.

dejan

pre 14 godina

17 godina vodi spor? Interesantno i prosto zadivljujuce. Toliko pravnika u Srbiji, sudija i drugih a 17 godina im nije dovoljno da rese probleme ovog coveka i stave tacku na taj slucaj. Mislim da su iz osiguranja u pravu, oni nesto obecaju, uzmu vam novce za osiguranje i onda drzava stane da ih stiti prilikom isplate, odnosno sudstvo. Ja cekam licno osiguranje od DDRa vec treca godina, slucaj cist kao suza, jednostavno ni ne javljaju se vise, kazu da su izgubili predmet i da idem ponovo u SUP da vadim zapisnik. Doduse nisam jos odlucio da secem deo tela ali ...

Mashinovodja

pre 14 godina

Od jednog vrlo kompetentnog i upućenog advokata čuo sam tvrdnju da je srpsko osiguranje najveća legalna prevara posle Dafine i Jezde. Čovek je u više sporova za naknadu štete zastupao i ljude protiv osiguravajućih društava i obrnuto, pa vrlo dobro zna o čemu govori. Kao insajder, vrlo ubedljivo deluje njegova priča da je politika osiguravajućih društava otprilike sledeća "da, u pravu ste, trebalo bi da vam nadoknadimo štetu. Ali mi to nećemo učiniti, nego vam nudimo sledeći dil: ili vam plaćamo neku siću odmah, ili nas vi tužite, pa ćemo se ćerati koliko god bude trebalo. Jer mi možemo da razvlačimo spor koliko god hoćemo, a vi ne možete da čekate toliko dugo na pare".
Spor koji traje 17 (!!!) godina, odličnu ilustruje i dokazuje istinitost priče.

Nemanja

pre 14 godina

"...kaže da njegov klijent ne namerava da odustane od radikalnog protesta sve dok se spor između njegove firme i “Dunav osiguranja” ne završi."
...ili (nažalost) dok ne ostane bez prstiju.

Zodijak

pre 14 godina

Ako je za utehu ovom nesrecnom coveku sasvim je sigurno da ce posle ovog dogadjaja Dunav osiguranje izgubiti minimum 50% svojih klijenata, ako ne i vise.

Nenad

pre 14 godina

Setite se novi kapitalisti kako su prosli stari kapitalisti i zasto su tako prosli. Ako mislite da ovo moze dugo da traje grdno se varate.

vesna

pre 14 godina

Iskreno ja sam u Srbiji bila par puta u tako ocajnim situacijama da mi je doslo da se okacim na sred Terazija. Nisam mogla da verujem da je ispred pravde i istine korumpirano sudstvo lazi i prevare. Umesto da naudim sebi spakovala sam kofer i pod stare dane otisnula se u svet. I ovde nema bas nesto mnogo pravde ali manje boli kada te ujede tudjin .

vesna

pre 14 godina

E da se to dogodilo u Americi covek bi lepo bez seckanja prstiju naplatio stetu u pravoj vrednosti i nastavio da radi. Eh ta trula Amerika!

Marko

pre 14 godina

"Predsednik niškog Trgovinskog suda Vojkan Mitrović rekao je tada Tanjugu da Atanasković nije imao primedaba na rad suda, ..."

Ma nemoj, a spor u tom sudu traje 17 godina - sto je ustavom zabranjeno?!?!?!

Ranko

pre 14 godina

Dokaz više da su veštaci najveće zlo ovdašnjeg pravosuđa. Kad god nešto treba da se relativizuje, obezvredi i obesmisli, a da ostane u zakonskim okvirima, angažuju se veštaci... A oni "veštače" onome ko bolje plati.

zoran

pre 14 godina

ja sam advokat i teziste delatnosti su mi pravao osiguranja i naknada stete. Mogu iz mog iskustva sa vecim brojem slucajeva odgovorno da tvrdim da doticno osiguranje Dunav najveci broj steta resava kroz sudske sporove koje uspesno godinama odugovlaci. U Nemackoj i Austriji 99% se stenih dogadjaja regulise sporazumno, bez suda,a samo 1% ide u parnicni postupak. Izgleda da je kod Dunav-a obrnuto. Nadzorni organi osiguranja odavno treba da obaveste javnost o ovom odnosu-tj.koliko slucajeva, izrazeno u procentima, osiguranje Dunav resi u mirnom, vansudskom postupku, a koji procenat osiguranih slucajeva ide na sud. Tek tada bi se videlo koliko ovo osiguranje u svom poslovanju ne primenjuje principe osiguranja: princip potpune naknade, a posebno princip predusetljivosti (kulantnosti) na koje je ovo osiguranje odavno zaboravilo. Ali,nisu sva osiguranja u Srbiji kao Dunav. Ima veoma korektnih osiguravajucih drustava, a samo javno objavljivanje gore navedenog odnosa od strane nadzornih organa bio kao na dlanu pokazalo u kojim osiguravajucim drustvima potencijalni osiguranici trebaju da poklone poverenja kada osiguravaju odredjene rizike.

Iza kulise

pre 14 godina

jedno je sigurno sudski spor ne sme trajati 17 godina!!!ali treba se zapitati: ...da li može realno postojati neko stvarno sporno potraživanje? da li može postojati drugačije viđenje bez obzira ide li nekom u prilog ili ne? da li su svi odštetni zahtevi naših građana od osiguranja realni?...u Londonu je anketa pokazala da bi ~65% običnih građana prevarilo na ovaj ili onaj način osiguranje kada bi im se ukazala prilika!...da li povređivanje koje uz pretpostavljenu široku medijsku zainteresovanost vrši pritisak na pravosudne organe koji odlučuju u predmetnoj parnici...?
...i da li to treba biti obrazac ponašanja za dobijanje sudskih sporova???
...prvi pogled je često isključiv i pogrešan...istina obično bude između...