Odloženo iseljavanje policajaca

Iseljavanje porodica policajaca iz zgrade u Ulici Sime Igumanova na Vračaru nije počelo zbog odbijanja stanara da napuste stanove koje su dobile njihove kolege.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2009.

10:25

Default images

U Beogradu su se danas sukobile dve grupe policajaca. Razlog tome je pokušaj nasilnog iseljenja ilegalno useljenih porodica pripadnika MUP-a iz jedne zgrade na Vračaru. Ti stanovi zapravo su pre dve i po godine na konkursu dodeljeni drugoj grupi policajaca, ali oni i dan danas ne mogu da uđu u svoje domove.

Pripadnici MUP-a imali su zadatak da isele svoje kolege iz stanove u kojima već pet godina žive bez papira.

Nakon što se mirnim putem ništa nije rešilo, natalo je komešanje u kome su razvaljena ulazna vrata u Sime Igumanova 1.

Ubrzo zatim, morala je da interveniše hitna pomoć, jer je nekolicini trenutnih stanara pozlilo. Nakon ovoga, grupa policajaca kojima su dodeljeni stanovi u Ulici Sime Igumanova organizovala je protest pred Palatom Srbija na Novom Beogradu.

“Ovo je osmi put da se dolazi na iseljenje ljudi koji su pre pet godina usmenom saglasnošću stambenog organa MUP-a dobili ključeve da uđu u ovaj stan, u ovu zgradu. Tu su 22 porodice", kaže Biserka Božić, ilegalno useljena stanarka. "Kolege iz MUP-a su došle, poslata je brigada, ko je poslao, ne znamo, verujte. Oni neće ući u stanove, verujte mi, ni po cenu života”, rekla je ona.

“Pravimo pravdu i istinu ovde. Iz stambenog organa MUP-a 2.415 stanova je otišlo u bescenje, oni ne znaju ko im sedi u stanovima“, navodi ona.

“Treba sad podneti krivične prijave protiv svih učesnika koji su sprečavali ovlašćena službena lica u vršenju službene radnje, očekujemo da MUP to uradi. Pojedini rukovodioci očigledno u MUP-u, ili pogrešno informišu ministra, ili ne žele da reše ovaj problem”, kaže Zoran Mitić, legalni vlasnik stana.

Prema njegovim rečima, oni su odluke za te stanove dobili još 2007. godine, a odluke je potvrdila i Vlada Srbije.

Podsetimo, grupa policajaca već dve i po godine ne uspeva da se useli u stanove koje su dobili na konkursu MUP-a, jer u njima, kako tvrde, bespravno žive njihove kolege.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: