LDP protiv rekonstrukcije vlade

LDP neće ulaziti u vladu ako G17 plus iz nje izađe i smatra da su novi izbori bolje rešenje od rekonstrukcije vlade, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2009.

09:49

Default images

"Ovo je vlada bez snage za suštinske reforme, bez vizije, vlada koja se bavi sama sobom... U jednoj takvoj vladi LDP ne može da učestvuje, ali ne zato što smo mi opozicija pa za transfer u vlast tražimo ne znam šta, nego zato što ne vidim kako bismo mi u toj vladi mogli bilo šta da radimo, osim da uvećavamo unutrašnji haos", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je ocenio da odgovor na "nesposobnost vlasti" nije nekakva rekonstrukcija vlade, već su to vanredni parlamentarni izbori u koje bi se ušlo sa jasno definisanim ciljem, uz profilisanje evropske politike i bez satanizacije političkih protivnika.

Utvrđivanje datuma održavanja izbora trebalo bi da dogovore parlamentarne stranke i premijer, naveo je Jovanović i dodao da pri tom treba voditi računa o činjenici da nijedna zemlja u ovoj fazi krize ne organizuje izbore i ne sprovodi izborne kampanje jer tako samo produbljuje probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: