Nedelja, 05.07.2009.

16:41

O vezama tabloida i političara

I naprednjaci i radikali slažu se da postoji veza između tabloida i političara, ali tvrde da nisu oni ti koji utiču na medije.

Izvor: B92

Default images

Poreska uprava još nije saopštila da li su prilikom kontrole poslovanja vlasnika “Kurira” i “Glasa javnosti” Radisava Rodića pronađene nepravilnosti u poslovanju i šta je tim povodom preduzeto, a ni sam Rodić, iako mu je više puta ponuđeno, i dalje ne odgovara na pitanja B92 u vezi sa poslovanjem svojih firmi. Za to vreme, o postojanju veze između tabloida i političara govori i opozicija.

Naprednjaci i radikali su saglasni da takva veza postoji, ali tvrde da oni nisu ti koji utiču na medije.

Posle brojnih ministara, koji su za B92 potvrdili da se novinski tekstovi u Srbiji plaćaju i naručuju, o postojanju iste veze svedoče naprednjaci i radikali.

I Tomislav Nikolić i Dragan Todorović kažu da postoji veza između političara i tabloida.

“Ne samo da postoji, nego to više ovde i ne treba ni dokazivati”, kaže Dragan Todorović.

“Pretpostavljam da je to tačno”, kaže Tomislav Nikolić.

Sadašnji i bivši radikali međusobno se optužuju da su, u vreme kada su bili stranačke kolege, znali za uticaje koje stranke imaju na medije.

“To su takozvani ‘pištolj novinari’ i to je odavno poznato. Cene su raznorazne”, tvrdi Todorović.

“Sada je to uzelo toliko maha, uzmite bilo koje novine i videćete odmah da je taj tekst naručen, s kojim ciljem. Pre svega, u najvećoj meri to rade političari”, kaže on.

Todorović ipak ne želi da govori o konkretnim imenima.

“Znate, da bih to rekao, morao bih da kažem konkretno i da imam dokaze”, kaže on.

Todorović još kaže da to “verovatno da jesu nekad radikali radili”, ali “oni koji više nisu u SRS-u”.

“Ja nikad nisam radio”, kategoričan je on.

Tomislav Nikolić kaže da ne zna o kojim tekstovima Todorović govori.

“Zaista ne znam na koje tekstove je mislio, niti možete da platite tekstove, niti bi vam to iko prihvatio. A ja se ne bih tako ponašao na njegovom mestu - ono što smo radili, radili smo zajedno”, kaže Nikolić.

Ni Nikolić ni Todorović ne poriču da je jedan list favorizovao radikale pre podele u stranci, a da sada u njemu najviše prostora dobijaju naprednjaci.

“Ja vidim samo da kad mi imamo neke aktivnosti, da to ‘Pravda’ objavi u punoj snazi i na naslovnoj stranici, dok u drugim listovima to bude nezabeleženo ili sa dve-tri rečenice”, kaže Nikolić.

“Ja poznajem jednog od vlasnika ‘Pravde’ i znam da je privržen idejama SNS-a, i to je razlog, pošto finansijskih odnosa nikakvih nema, niti bismo mogli da mu pomognemo da finansira list”, rekao je on.

Dragan Todorović podseća da je SRS ranije imao više prostora u tom listu.

“Zato što su nas novinari zvali, tražili izjave, ciljno su zvali, da nas bude više. To je bilo na njihovu inicijativu, mada moram da kažem da je par puta bilo na našu inicijativu”, rekao je Todorović.

I narednih dana, B92 nastaviće da istražuje veze političara, tajkuna i tabloida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: