Promena politike prema dijaspori

Ministar za dijasporu Srđan Srećković izjavio je da će usvajanjem Zakona o dijaspori Srbija početi suštinsku promenu politike prema svojoj dijaspori.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

15:25

Default images

Srećković je na otvaranju Vidovdanskih dana dijaspore u Beogradu naveo da će prekretnica na "suštinskoj promeni politike prema rasejanju biti usvajanje tog Zakona kojim će se postaviti 'normativna baza'" i da će biti osnova dugoročne politike bez obzira na interese političkih stranaka i sastav izvršne vlasti u Srbiji.

Srećković je rekao da je neophodno razvijanje partnerskih odnosa i saradnje matice i Srba iz dijaspore, kao i da će izgubljeno poverenje dijaspore Srbija vraćati konkretnim potezima, odlučno, dugoročnim i strpljivim radom.

"Država je više puta do sada izneverila ljude iz rasejanja. Naš zadatak je da vam dokažemo da se Srbija menja, da se menja nabolje i da smo svakog dana bolji nego što smo bili juče", poručio je Srećković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: