Dora Bakojani: Podrška Srbiji

Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani izjavila je da će njena zemlja nastaviti da podržava Srbiju u njenim evropskim integracijama.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2009.

01:16

Default images

Upitana da li se može očekivati ublažavanje stava Holandije i da EU u junu počne da primenjuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, Dora Bakojani je, na konferenciji za novinare u Atini, rekla da to ne može da potvrdi, ali da se nada da će tako biti.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je na istoj konferenciji da nema ni trunke razlike u stavovima Srbije i Grčke, kada je reč o procesu proširenja EU na zapadni Balkan.

On je naveo da je u razgovorima bilo najviše reči o zajedničkom nastupu dveju zemalja prema drugim partnerima, važnim za taj proces.

Rumunski predsednik Trajan Basesku ponovio je da njegova zemlja podržava ubrzano približavanje Srbije Evropskoj uniji i liberalizaciju viznog režima za građane Srbije.

Primajući akreditiv novog ambasadora Srbije u Bukureštu Zorana Popovića, Basesku je ukazao na značaj koji Rumunija pridaje sprovođenju evropskih standarda u vezi sa zaštitom prava manjina, tako da rumunska manjina na čitavoj teritoriji Srbije može da uživa ista prava koja srpska manjina ima u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: