Pobeda opozicije u Mongoliji

Kandidat opozicione Demokratske partije Elbegdorj Tsahija pobedio je na predsedničkim izborima u Mongoliji, saopšteno je iz dve glavne partije.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2009.

08:17

Default images

Vladajuća Narodna revolucionarna partija objavila je da je njihov kandidat izgubio na izborima održanim juče i dodala da je glasanje bilo pravično. Predsednik vladajuće partije, premijer Bajar Sandža, čestitao je Elbegdorju pobedu na izborima i izjavio da se nada da će njegova pobeda pospešiti saradnju između dve partije.

Elbegdorj, koji je ranije u dva mandata bio premijer, zalagao se tokom kampanje za promene i borbu protiv korupcije, obraćajući se pretežno urbanim glasačima, posebno u prestonici Ulan Batoru, u kome živi polovina od ukupnog izbornog tela.

On je, takođe, obećao da će stanovništvo imati više koristi od velikog rudnog i mineralnog bogatstva zemlje.

Izbori su održani u veoma teškom ekonomskom trenutku za Mongole, koji su pogođeni finansijskom krizom i padom cena minerala. Trećina od ukupno 2,9 miliona stanovnika Mongolije živi ispod granice siromaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: