Deblokiran put u Zubinom Potoku

Meštani i privrednici iz Zubinog Potoka deblokirali su, posle skoro tri sata blokade, magistralni put Ribariće - Kosovska Mitrovica.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

10:00

Default images

Put je, kako su objasnili inicijatori ove akcije - privrednici iz Zubinog Potoka, bio blokiran zbog odluke Euleksa da pojača kontrolu ulaska komercijalne robe na administrativnom prelazu Brnjak. Predsednik Udruženja privrednika Rade Utvić izjavio je da je put bio blokiran "zbog samovolje Euleks carine i početka carinskog postupka na administrativnom prelazu Brnjak“.

Blokada je počela u 7:30 sati.

Organizatori ističu da su nameravali da ne dozvole predstavnicima Euleksa da prođu kroz Zubin Potok da bi preuzeli smenu od svojih kolega u Brnjaku i tako "onemoguće sprovođenje carinskog postupka bez prethodnog dogovora o šest tačaka, među kojima je i carina".

Predstavnici Eluleks carine počeli su da primenjuju dodatne mere na administrativnim prelazima na severu Kosova, što podrazumeva fotokopiranje dokumentacije vozača koji voze robu na ovim prelazima zbog, kako su objasnili, smanjenja šverca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: