Kastro: Pratim Obamin rad

Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro izjavio je da pažljivo prati rad administracije američkog predsednika Baraka Obame, poručujući da Kubanci "nisu naivni”.

Izvor: B92

Subota, 02.05.2009.

01:00

Default images

"Još se ne zna kako će delovati sadašnja američka administracija. Postoje novi elementi... Razmatramo i pažljivo pratimo svaki pokret", rekao je Kastro u izjavi objavljenoj u današnjoj kubanskoj štampi.

"Nismo oni koji podmeću požare, kao što to neki misle, ali nismo ni budale koje mogu lako da prevare oni, kome je najvažnija stvar na svetu, zakon tržišta i kapitalistički sistem proizvodnje", naveo je Kastro.

Bivši kubanski predsednik je rekao da je zadatak svih na Kubi da se bore za mir.

"Protivnik nikada ne treba da računa da će se Kuba potčiniti", rekao je osnivač sadašnjeg kubanskog komunističkog režima.

Fidelov brat, Raul Kastro, sadašnji predsednik izjavio je nedavno da je Kuba spremna na dijalog s Vašingtonom, ali ne da pregovora o politici Kube.

SAD traže demokratske reforme na Kubi kako bi ukinuli embargo uveden pre 47 godina Kubi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: