Snižene putarine za strana vozila

Cene putarina za vozila sa stranim tablicama od danas su snižene na nivo cena za vozila s domaćom registracijom, saopštilo je javno preduzeće Putevi Srbije.

Izvor: B92

Petak, 20.02.2009.

01:34

Default images

Prema važećem cenovniku, cena putarine za vozila sa domaćim tablicama na deonici Beograd-Niš kreću se od 730 dinara do 4.390 dinara. Vlada Srbije je 5. februara odlučila da snizi putarine za inostrana vozila na nivo putarina za vozila sa srpskom registracijom.

Ministri za ekonomiju i infrastrukturu, Mlađan Dinkić i Milutin Mrkonjić, ocenili su da će promet stranih vozila kroz Srbiju biti povećan i da zahvaljujući tome Putevi Srbije neće izgubiti od naplate putarina.

Podsetimo, zbog nejednakih putarina, početkom meseca Grčka nije obnovila dozvole prevoznicima iz Srbije za tranzit preko te zemlje, zbog čega je više od 100 srpskih kamiona nekoliko dana ostalo blokirano u Grčkoj.

Problem je na kraju rešen odlukom Vlade Srbije da se izjadnače putarine za vozila sa domaćim i stranim tablicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: