Nemačka: Molitva za "Opel"

Pri centrali automobilskog koncerna "Opel" u Risleshajmu, u Nemačkoj, održan je interkonfesionalni molitveni skup zaposlenih za opstanak kompanije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2008.

00:51

Default images

Učesnici su se prvo pokajali zbog "negativnog odnosa poslednjih nedelja prema upravi", kao i "osećajima mržnje” prema "Dženeral motorsu", u čijem sastavu "Opel" deluje, javila je Verska informativna agencija VIA. Opel ima znatnih problema zbog finansijske krize u svetu.

"Neka bi Gospod pomogao da nastane poverenje, iskrenost i pravičnost između menadžmenta i zaposlenih ne samo u Risleshajmu, već u celoj automobilskoj industriji", poruka je skupa, a kako VIA javlja, dogovoreno je da se sa molitvama nastavi.

"Opel" zapošljava u Nemačkoj više od 25.000 radnika u pet centara.

Inače, između poglavara nemačkih protestanata biskupa Volfganga Hubera i Nemačke banke došlo je do oštre polemike. Biskup je banci prebacio profiterstvo i "klanjanje idolima" (novcu), što ga podseća na biblijsko starozavetno igranje oko zlatne krave.

Akteri finansijske krize treba da za nju odgovaraju i ponesu posledice.

Bankari treba da se odreknu svojih ličnih bonusa u korist stabilizacije novčanog sistema. Ne treba poreske platiše da spasavaju finansijski poredak. "Danas je nekima novac postao bog", kazao je Huber.

Šef Nemačke banke Jozef Akerman odbacio je biskupovu kritiku kao neumesnu i neprihvatljivu po suštini i sadržaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: