"Stanje nacije" na TV B92

Beograd -- Emisija "Stanje nacije" počela je sa emitovanjem danas u 18 sati na TV B92.

Izvor: B92

Cilj ove potpuno nove forme je da otkrije šta građani Srbije misle o temama koje utiču na njihov život. Emisija je bazirana na suočavanju gostiju i istraživanju javnog mnjena koje će svakodnevno raditi agencija za ta istraživanja "Strateždik marketing" na relevantnom uzorku.

Kao što politička elita osluškuje mišljenje građana, kako bi znala u kom pravcu treba da vodi svoju poltiku, sličan cilj ima i emisija "Stanje nacije", ocenio je vlasnik licence za tu emisiju Dubravko Merlić.

On smatra da političari često raznim trikovima manipulišu mišljenjem javnosti i niko ne može da kaže šta građani Srbije zaista misle o nekoj temi.

"Procenili smo da je B92 sa svojim uredničkim usmerenjem u informativnom programu najzrelija televizija da napravimo prvu verziju formata, koji na zanimljiv, pomalo 'info-entertejment' način, kombinira ozbiljne sadržaje sa pomalo lakšim pristupom", kaže on.

"Mislim da ćemo u ovom formatu, kome je u biti proveravanje stanja nacije kroz istraživanje javnog mnjenja svakog dana na jednu top temu, dobiti nešto korisno i za televiziju i za društvo u Srbiji", kaže Merlić.

Teme će biti raznovrsne i ne samo političke. O njima će sa građanima i gostima razgovarati Roksanda Đorđević i Miloš Maksimović.

Roksanda i Miloš kažu da je ova emisija za njih veliki izazov jer će moći da napuste oštru i strogu formu govora i ponašanja koja se očekivala od njih dok su vodili vesti.

"Posle četiri godine rada isključivo na vestima, pravljenja priloga, pripremanja i vođenja istih, ovo je za mene korak napred. Nova je forma, možda još i zahtevnija i omogućava malo više slobode. Prvi put ću moći da ustanem, da šetam u kadru, da se više smejem", kaže Roksanda Đorđević.

“Pokušaćemo da to bude jedna opuštena emisija, da se na opušten način priča o ozbiljnim temama. Za mene to nije isto kao vesti, upravo će doći do izražaja neka druga stana ličnosti, neka kreativnost - od samog autfita, izgleda studija, do priče sa gostima", očekuje Miloš Maksimović.

Nakon emitovanja gledoci će moći da daju svoj sud o izabranoj temi. Građani moraju da pogode rezultat istraživanja koje je prethodno uradio Stratedžik marketing. Gledalac koji najbolje poznaje stanje nacije biće novčano nagrađen.

Razno

Na današnji dan, 30. mart

1135 - Rođen je jevrejski filozof, lekar, matematičar i astronom Mojsije ben Majmon, poznat kao Majmonides, sledbenik Aristotela, najveći jevrejski filozof srednjeg

Razno četvrtak 30.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 29. mart

1461 - U najkrvavijoj bici Rata dveju ruža u Engleskoj, oko 36.000 vojnika pod zastavom dinastije Jork (York) porazilo je kod Toutona, blizu Jorka snage od oko

Razno sreda 29.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 28. mart

1776 - U Moskvi je osnovan Boljšoj teatar - veliki teatar opere i baleta, po ugledu na Sankt-Peterburg, u kojem su od četrdesetih godina 18. veka izvođene operske

Razno utorak 28.03. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 27. mart

1625 - Umro je kralj Džejms I Stjuart (James Stuart), prvi monarh koji je od 1603. do smrti vladao i Škotskom i Engleskom i prvi Stjuart na engleskom prestolu.

Razno ponedeljak 27.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 26. mart

1881 - Rumunija je postala kraljevina, a Karol I iz nemačke dinastije Hoencolern-Sigmaringen, proglašen je kraljem. 1892 - Umro je američki pisac Volt Volter Vitmen

Razno nedelja 26.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 25. mart

1196 - Veliki župan Raške Stefan Nemanja predao je vlast drugorođenom sinu Stefanu, koji je 1217. krunisan kao prvi srpski kralj (Prvovenčani). Najstariji sin Vukan

Razno subota 25.03. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 24. mart

1827 - U Beču je umro nemački kompozitor Ludvig van Betoven (Ludwig, Beethoven) koji se, uz Baha (Bach) i Mocarta (Mozart) smatra najvećim genijem u istoriji muzike.

Razno petak 24.03. 00:00 Komentara: 1
strana 1 od 1465 idi na stranu