"Stanje nacije" na TV B92

Beograd -- Emisija "Stanje nacije" počela je sa emitovanjem danas u 18 sati na TV B92.

Izvor: B92
Podeli

Cilj ove potpuno nove forme je da otkrije šta građani Srbije misle o temama koje utiču na njihov život. Emisija je bazirana na suočavanju gostiju i istraživanju javnog mnjena koje će svakodnevno raditi agencija za ta istraživanja "Strateždik marketing" na relevantnom uzorku.

Kao što politička elita osluškuje mišljenje građana, kako bi znala u kom pravcu treba da vodi svoju poltiku, sličan cilj ima i emisija "Stanje nacije", ocenio je vlasnik licence za tu emisiju Dubravko Merlić.

On smatra da političari često raznim trikovima manipulišu mišljenjem javnosti i niko ne može da kaže šta građani Srbije zaista misle o nekoj temi.

"Procenili smo da je B92 sa svojim uredničkim usmerenjem u informativnom programu najzrelija televizija da napravimo prvu verziju formata, koji na zanimljiv, pomalo 'info-entertejment' način, kombinira ozbiljne sadržaje sa pomalo lakšim pristupom", kaže on.

"Mislim da ćemo u ovom formatu, kome je u biti proveravanje stanja nacije kroz istraživanje javnog mnjenja svakog dana na jednu top temu, dobiti nešto korisno i za televiziju i za društvo u Srbiji", kaže Merlić.

Teme će biti raznovrsne i ne samo političke. O njima će sa građanima i gostima razgovarati Roksanda Đorđević i Miloš Maksimović.

Roksanda i Miloš kažu da je ova emisija za njih veliki izazov jer će moći da napuste oštru i strogu formu govora i ponašanja koja se očekivala od njih dok su vodili vesti.

"Posle četiri godine rada isključivo na vestima, pravljenja priloga, pripremanja i vođenja istih, ovo je za mene korak napred. Nova je forma, možda još i zahtevnija i omogućava malo više slobode. Prvi put ću moći da ustanem, da šetam u kadru, da se više smejem", kaže Roksanda Đorđević.

“Pokušaćemo da to bude jedna opuštena emisija, da se na opušten način priča o ozbiljnim temama. Za mene to nije isto kao vesti, upravo će doći do izražaja neka druga stana ličnosti, neka kreativnost - od samog autfita, izgleda studija, do priče sa gostima", očekuje Miloš Maksimović.

Nakon emitovanja gledoci će moći da daju svoj sud o izabranoj temi. Građani moraju da pogode rezultat istraživanja koje je prethodno uradio Stratedžik marketing. Gledalac koji najbolje poznaje stanje nacije biće novčano nagrađen.

Prati B92 na Viberu

Razno

Na današnji dan, 17. novembar

1800 - Kongres SAD se sastao prvi put u novom glavnom gradu Vašingtonu, a predsednik Džon Adams (John) prvi uselio u zgradu kasnije nazvanu Bela kuća. 1855 - Škotski

Razno petak 17.11. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 15. novembar

1492 - Španski moreplovac Kristofer Kolumbo napravio je belešku o upotrebi duvana među američkim Indijancima, što je prvi pisani dokument o toj biljci koja je kasnije

Razno sreda 15.11. 00:00 Komentara: 1
strana 1 od 1502 idi na stranu