Apatin: Najveći velnes na Balkanu

U Banji Junaković kraj Apatina počela izgradnja akva parka i velnes centra, najvećeg na Balkanu s kapacitetom 1.000 posetilaca.

Izvor: B92

Petak, 12.09.2008.

00:55

Default images

Kamen temeljac na gradilištu u Banji Junaković položio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, koji je rekao da je pokrajinska vlada u Apatin ove i prošle godine uložila oko pola milijarde dinara. U sklopu tih investicija rekonstruisane su putna i kanalizaciona mreža i započeta izgradnja marine i pristaništa na Dunavu.

"Položen je kamen temeljac za najveći akva park i velnes centar na Balkanu, koji će dalje omogućiti razvoj turizma i širenje kapaciteta Banje Junaković, ali koji će pomoći dolazak stranih investicija u našu zemlju, posebno u zapadnu Bačku i Vojvodinu", rekao je Pajtić.

"Akva park će imati šest bazena u prizemlju, dva bazena na spratu i kompletan velnes program, s tim što će biti još dva bazena na otvorenom, tako da će oko hiljadu kupača moći svaki dan da ih koristi", rekao je Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

U akva park, kao najnoviju investiciju, uloženo je oko sedam i po miliona evra, od kojih je tri i po miliona uložila opština Apatin. Rok za završetak radova je avgust sledeće godine, a kada prorade, akva park i velnes centar radiće tokom čitave godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: