Jagodina: Naci-simboli na tablama

Nepoznate osobe ispisale su u Jagodini crnim sprejem kukaste krsteve na tablama Američke agencije za međunarodni razvoj.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2008.

22:05

Default images

Table su postavljene kod zgrade Dečijeg vrtića "Pionir" i Gradskog parka na Belici, i nacistički simbol je nacrtan i na znak Evropske unije na tabli kod zgrade gimnazije. Reč je o tablama koje Američka nevladina organizacija ACDI VOCA, postavlja na projektima, koji se realizuju u Srbiji sredstvima USAID-a u okviru programa "Revitalizacije zajednice koroz demokratsku akciju".

Kukasti krstovi su ispisani na delu table na kojoj piše: USAID (United states agency for international development) i na plavi krug sa žutim zvezdicama EU.

Policija i gradske vlasti se povodom ovoga još nisu oglasili, a ni zaposleni u Dečijem vrtiću, gimnaziji i JKP "Standard" koje upravlja parkom.

Građani, koji često prolaze kraj ovih mesta, podeljeni su o tome kada su kukasti krstovi ispisani - jedni tvrde da su svastike ispisane noćas posle vesti o hapšenju Radovana Karadžića, a neki da su od pre pet dana.

USAID je u Jagodini od 2001. do kraja 2005. godine finasirala 52 projekta u vrednosti 2,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: