SPS i dalje razmatra koalicije

Ivica Dačić kaže da će koalicija oko SPS-a ponovo razgovarati sa predstavnicima SRS-a, DSS-a i NS-a o SSP-u jer oni nisu za poništenje tog sporazuma.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 22.05.2008.

14:55

Default images

Predsednik SPS-a izjavio je da naredih dana tek predstoje razgovori unutar koalicije SPS-PUPS-JS, ali i sa narodnjačkom koalicijom i radikalima o pitanju evropskih integracija. Dačić kaže da koalicija koju predstavlja nije za poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i da nije dobro da nova vlada kreće sa takvom porukom prema Evropi.

"Smatramo da Srbija treba da bude član EU, ali i da štiti nacionalni interes zemlje", rekao je on posle konsultacija sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

On nije želeo da govori detaljnije o razgovorima unutar koalicije SPS-PUPS-JS o pitanju evropskih integracija, odnosno nagoveštaju lidera Jedinstvene Srbije da će tražiti prekid pregovora sa narodnjacima i radikalima zbog najave poništavanja SSP-a.

Dačić je ocenio da će pregovori sa koalicijom DSS-NS i SRS-om biti završeni tek kada se potpiše koalicioni sporazum.

Lider socijalista je kazao da koalicija SPS-PUPS-JS nije razgovarala sa Demokratskom strankom. "Bilo bi neozbiljno da istovremeno razgovaramo sa više stranaka", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: